Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Виступ начальника управління житлово-комунального господарства виконкому Криворізької міської ради Віктора Горшенкова

Створено: 2010-05-26 13:56:59Оновлено:

25 травня у телепередачі «Контакт» на КП ТРК «Рудана» виступав начальник управління житлово-комунального господарства виконкому Криворізької міської ради Віктор Горшенков. В ефірі йшла мова про результати періодичного, зокрема весняного огляду житлового фонду, проведеного управителями житлових будинків і споруд та прибудинкових територій.

В.Горшенков повідомив, що на теперішній час в місті налічується 5111 будинків загальною площею 11 561,9 м2, із них 77% житла приватизовано. Послуги з утримання цих будинків та прибудинкових територій мешканцям надають 6 управителів, визначених на конкурсних засадах. Два рази на рік – навесні та восени проводиться загальний огляд житлових будинків, під час якого управителі визначають обсяг робіт з підготовки жилих будинків до експлуатації у весняно-літній і осінньо-зимовий періоди; встановлюють технічний стан жилих будинків, які підлягають відповідно до плану капітальному або поточному ремонту в наступному році; перевіряють готовність жилих будинків, комунікацій, обладнання і елементів благоустрою до експлуатації в осінньо-зимовий період.

В.Горшенков зазначив, що в період з 01.04.2010 по 30.04.2010 згідно з наказами підприємств – надавачів послуг з утримання будинків та прибудинкових територій проведено весняний огляд 5079 багатоквартирних житлових будинків міста та встановлено, які ремонтні роботи будуть проведені найближчим часом – це поточний ремонт конструктивних елементів (покрівлі, міжпанельних швів); заміна внутрішньобудинкових інженерних мереж; ремонт бойлерів та роботи з підготовки житлового фонду до експлуатації в осінньо-зимовий період.

Під час свого виступу начальник управління житлово-комунального господарства В.Горшенков відзвітував, що з початку поточного року управителями житлового фонду виконано:
- поточний ремонт покрівлі на 203 будинках в обсязі 18682 м2 на суму 1307,8 тис.грн.;
- ремонт міжпанельних швів на 122 будинках в обсязі 1092 м.п. на суму 436,8 тис.грн.;
- заміну внутрішньобудинкових мереж – 4821 м.п. на суму 5,123 тис.грн.

Крім того В.Горшенков зауважив, що роботи з поточного ремонту житлового фонду виконуються за кошти, сплачені мешканцями за послуги з утримання будинків та прибудинкових територій, проте станом на 25.05.2010 рік заборгованість населення за отриманні послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкової території складає 124,0 млн. грн. Терміни виконання робіт залежать безпосередньо від рівня сплати населення за вищзазначені послуги.
© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради