Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Для відпочинку і розвитку юних криворіжців цього літа буде відкрито 127 пришкільних таборів

Створено: 2018-04-26 08:31:00Оновлено: 2018-04-26 08:32:24

У них планується оздоровити понад 18 тисяч хлопчиків і дівчаток. Будуть організовані три зміни, за бажанням батьків - відкриються і четверті зміни.

За дорученням мера Юрія Вілкула в місті створено штаб з організації літнього оздоровлення дітей. Районні відділи освіти збирають заяви від батьків, діти яких будуть відвідувати пришкільні табори.

Мер поставив завдання, щоб в  кожну зміну були створені максимальні умови для цікавого і пізнавального відпочинку і дозвілля дітей. Будуть передбачені походи та екскурсії, заплановані різні спортивні змагання та конкурси. Для цього задіють усі дитячі спортивні майданчики. Також школярі відвідуватимуть басейни.

«Якщо раніше було тільки дві зміни, то в цьому році за заявками батьків буде організована третя, а в двох школах Центрально-Міського та Довгинцівського районів, відкриють четверту табірну зміну. Можна сказати, що пришкільні табори - одна з найбільш затребуваних форм літнього відпочинку криворізьких дітей шкільного віку », - зазначила головний спеціаліст управління освіти Галина Мотижинець.

У місті буде працювати 9 профільних таборів з вивченням іноземних мов.

Сім - з англійським нахилом: №4,119,68,130,112,27 і НВК 42. У школі №4 з дітьми будуть займатися викладачі французької та німецької мов. Вже проводяться семінари-навчання за участю педагогів, пожежних, фахівців з якості харчування - технологів та інших фахівців, які займаються організацією роботи пришкільних таборів.

Також, на жорсткому контролі міста залишається питання якості харчування. Перед початком роботи таборів будуть укладені договори на ввезення продуктів на час роботи таборів.

Важливо відзначити, що цього літа більше чотирьох тисяч криворізьких дітей зможуть оздоровитися в комунальних таборах відпочинку: «Слава» на Чорному морі, «Сонячний», «Старт» (в минулому «Корчагінець»). У них будуть оздоровлюватися і діти 12 пільгових категорій.

Чотири тематичні зміни табору «Слава» приймуть понад 2 тис. дітей. Табір «Сонячний» планує за чотири зміни оздоровити тисячу дівчаток та хлопчиків.

У таборі «Старт», який за пропозицією мера Юрія Вілкула стане базою відпочинку і тренувань юних спортсменів, протягом трьох змін будуть набиратися сил 900 юних криворізьких спортсменів.

 


 

26 квітня 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради