Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Керівництво Кривого Рогу забезпечило нашим хлопцям справжню підтримку, - учасник АТО

Створено: 2017-04-26 14:49:18Оновлено: 2017-04-26 14:51:41

Кривий Ріг став одним із перших українських міст, в якому за розпорядженням мера Юрія Вілкула був створений міський штаб допомоги криворізьким військовослужбовцям, а також була розроблена і діє комплексна міська програма підтримки воїнів АТО і членів їх сімей.

Один з напрямків роботи Штабу - ремонт бойових машин. За цей час було відремонтовано і передано в зону АТО 6 одиниць техніки.

Під час зустрічі з учасниками АТО міський голова Юрій Вілкул вручив військовослужбовцям ключі від відремонтованого мікроавтобуса Фольксваген, який використовується для оперативного переміщення бійців, поранених, доставки медикаментів та інших вантажів. Рішення про проведення ремонту було прийнято після звернення до міського голови командування однієї з військових частин.

«Буквально на наступний день після розмови з Юрієм Григоровичем мені зателефонували з криворізького автоцентру «Фольксваген», машину відігнали в майстерню і за два тижні її повністю відремонтували. Ми вдячні меру, керівництву Штабу за справжню підтримку і надійний тил, який є в рідному місті. Наші хлопці її відчувають і, повірте, це дуже важливо», - сказав Віктор Почерняєв, екс-командир частини ЗСУ №2603.

Директор автоцентру Оксана Якущенко зазначила: «Це вже друга машина, відремонтована у нас за час проведення АТО за зверненнями міського Штабу допомоги криворізьким військовослужбовцям. Ремонти бойових машин мають свою специфіку. Автомобілі експлуатуються в умовах бездоріжжя. Там зовсім інші навантаження на ходову, двигун. Наші майстри дуже відповідально і з повною віддачею підходять до виконання робіт. Тому що роблять для наших хлопців-криворіжців».

Депутат міськради Валерій Гресько підкреслив: «Криворіжці, якщо беруться за справу, то роблять його на відмінно. По-іншому ми не вміємо. Так і в питанні підтримки наших солдатів. Всі заявки, які надходять від командування військових частин, систематизуються міським Штабом і жодне прохання хлопців не залишається не виконаним».

Також на наступному тижні в зону АТО відправиться черговий вантаж з будівельними матеріалами.

«Ми підтримували і будемо підтримувати наших хлопців з 53, 54 батальйону, 17 танкової бригади, військової частини 3011. Вже в травні ми відкриємо перший в Україні Центр реабілітації учасників бойових дій і ветеранів. І будемо надавати їм комплексну медичну допомогу. Наші хлопці будуть отримувати найкраще лікування, реабілітацію та консультації психологів», - підсумував міський голова Юрій Вілкул.

За час проведення АТО Кривий Ріг передав більше п'ятисот касок, бронежилетів, кілька тисяч комплектів натільної білизни, взуття. Солдати на передовій отримали електрогенератори, інструменти, сотні тон продуктів, медикаменти. З 2014 року медичну допомогу за рахунок міського бюджету отримали більше чотирьох тисяч воїнів.


 

26 квітня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради