Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Шлях інвестицій пролягає через державно-приватне партнерство

Створено: 2017-04-26 15:59:53Оновлено: 2017-04-26 16:01:45

25 квітня 2017 року у виконкомі Криворізької міської ради під головуванням заступника міського голови Андрія Полтавця відбулась відеоконференція з представниками Міністерства економічного розвитку і торгівлі України з актуальних питань використання можливостей державно-приватне партнерство як інструмента залучення інвестицій в економіку міста.

Заступник міського голови Андрій Полтавець у своїй вступній промові до учасників заходу висловив сподівання, що практика проведення конференцій у такому форматі, стане гарним стартом для подальшої співпраці з метою перейняття досвіду у сфері державно-приватного партнерства. Об'єднання ресурсів з приватними партнерами надало б можливість місту поліпшити міську інфраструктуру, що забезпечило б його економічне зростання.

Від Міністерства економічного розвитку і торгівлі України спікерами були директор департаменту залучення інвестицій Андрій Демчук та керівник відділу державно-приватного партнерства департаменту залучення інвестицій Ірина Новікова. Основний акцент було зроблено на основних принципах, можливостях та перспективах для державного та приватного партнерів. Також були наведені приклади найбільш успішних українських та іноземних проектів у різних сферах державно-приватного партнерства.

У заході прийняли участь керівники структурних підрозділів виконкому Криворізької міської ради, діяльність та компетенція яких дозволяє застосовувати переваги державно-приватного партнерства задля залучення інвестицій в економіку міста та зростання рівня довіри між приватним інвестором та органами місцевої влади, що в свою чергу забезпечить реалізацію нових інвестиційних проектів.

Довідково: Державно-приватне партнерство в Україні - система відносин між державним та приватним партнерами, при реалізації яких ресурси обох партнерів об'єднуються з відповідним розподілом ризиків, відповідальності та винагород (відшкодувань) між ними, для взаємовигідної співпраці на довгостроковій основі у створенні (відновленні) нових та/або модернізації (реконструкції) існуючих об'єктів, які потребують залучення інвестицій, та у користуванні (експлуатації) такими об'єктами.


 

26 квітня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради