Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Центр «Віза» («Центр Дії»): про обмеження щодо реєстрації місця проживання

Створено: 2022-11-25 13:28:46Оновлено: 2022-11-25 13:33:02

Адміністративна послуга з реєстрації місця проживання є однією з найпопулярніших серед переліку послуг та має високий попит серед населення. Але трапляються ситуації коли особа не може зареєструвати своє місце проживання через наявність обмежень, що є перепоною в отриманні послуги.

Як приклад таких обмежень можна навести наявність обтяження щодо нерухомого майна, у якому особа хоче зареєструвати місце проживання. Обтяження щодо нерухомого майна можуть виникнути з досить різноманітних підстав: заборгованість за кредитом, несплачений штраф за порушення ПДР, перебування майна в іпотеці тощо. Наявність обтяження є підставою для відмови у внесенні до Реєстру територіальної громади інформації про зареєстроване місце проживання (перебування) особи. 

У разі перебування житла в іпотеці або в довірчій власності, що є одним із способів забезпечення виконання зобов'язань, реєстрація місця проживання особи здійснюється лише за наявності згоди відповідного іпотекодержателя або довірчого власника.

Ще одним з найпоширеніших прикладів обмежень є відсутність згоди всіх співвласників нерухомого майна на реєстрацію місця проживання особи у житлі.

Законодавством передбачено, що реєстрація місця проживання (перебування) особи здійснюється за згодою власника (співвласників) житла, у випадку якщо  особа, яка реєструє своє місце проживання (перебування), не є власником (співвласником) такого житла.

Згода не вимагається лише під час реєстрації місця проживання (перебування) малолітніх та неповнолітніх дітей за адресою задекларованого/зареєстрованого місця проживання (перебування) батьків або законних представників (представників), або одного з них.

В ситуаціях, коли один або декілька співвласників вже померли, а їх частки ще не перейшли у право власності в порядку спадкування до їх спадкоємців, і фактично власники цих часток відсутні реєстрація місця проживання не є можливою.

Нагадуємо, що в умовах воєнного стану офіси реєстрації місця проживання фізичних осіб Центру «Віза» («Центр Дії»)  виконкому Криворізької міської ради працюють з понеділка по п’ятницю з 08:00 до 15:30, технічна перерва з 12:30 до 13:00. 

Прийом громадян здійснюється за попередньою реєстрацією на вебпорталі Центру «Віза» («Центр Дії») виконкому Криворізької міської ради http://viza.kr.gov.ua або за допомогою QR-кодів:

 

Ми працюємо для Вас!

Все буде Україна!

 

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза» («Центр Дії»):
тел. 0 800 500 459 (безкоштовно),
e-mail: [email protected]

 

http://viza.kr.gov.ua

25 листопада 2022

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради