Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Капітально оновлена автодорога вул. Коротченка - пр. 200-річчя Кривого Рогу з`єднає Покровський і Саксаганський райони

Створено: 2016-10-25 10:11:45Оновлено: 2016-10-25 10:15:18

Міський голова Юрій Вілкул провів робочу нараду щодо контролю за виконанням дорожньо-будівельних робіт на автошляху вул. Коротченка - пр. 200-річчя Кривого Рогу, яка після закінчення капітального ремонту з'єднає Покровський і Саксаганський райони міста.

Міський голова наголосив: «Ця дорога є важливою транспортною артерією міста, і я поставив завдання максимально комплексно підійти до реалізації цього проекту. Так, крім існуючих відводів у систему зливу, буде зроблено два додаткових водовідведення, повністю оновлені бордюри, зовнішнє освітлення, облаштовано тротуари. Також, проектувальникам доручено передбачити будівництво велосипедних доріжок для зручності мешканців прилеглих мікрорайонів та приватного сектору».

Нова дорога дозволить істотно розвантажити авторух по всьому мікрорайону Ювілейний. Роботи проводяться за кошти міського бюджету. Вже завершується перший етап будівництва: демонтовано 3693 м старих бордюр та йде встановлення нового бордюрного каменю. У листопаді ці роботи будуть закінчені.

Заступник директора ТОВ «Весташляхбуд» Дмитро Ледовських доповів меру міста: «Далі буде проведено фрезерування старого асфальтного покриття, укладання нового пористого вирівнюючого шару асфальтобетону товщиною 3-4 см і фінішного верхнього шару. Ширина дороги після капремонту збільшиться до 7 метрів. Також будуть встановлені нові опори зовнішнього освітлення з сучасними економними світильниками».

Як сказав заступник мера міста з питань ЖКГ Олександр Катриченко: «За завданням міського голови в цьому році акцент робиться на ремонти та благоустрій внутрішньоквартальних доріг і тротуарів, приводяться в порядок прибудинкові території, дороги у приватному секторі. Поставлено завдання максимально використовувати сприятливі для роботи погодні умови, щоб виконати максимально можливі обсяги робіт з ремонту та благоустрою міських доріг».

У місті реалізується кілька великих дорожніх проектів з капітального ремонту автомагістралей з відновленням дорожнього покриття, облаштуванням ливневок, будівництвом нового енергозберігаючого освітлення.

Крім означеного проекту, ведеться будівництво нової дороги в Довгинцівському районі: від вул. Гутовського, 17 (мікрорайон третій Східний) до дороги вздовж Центрального кладовища. У Довгинцівському районі ведуться роботи на вул. Фабричній – від Дніпропетровського шосе до кільця КЦРЗ. Ця дорога дозволить з'єднати Довгинцівський та Жовтневий райони. В Тернівському районі - на вул. Сергія Калачевського (кол. 23 Лютого) - від станції Роковатая до вул. Сурікова.


 

25 жовтня 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради