Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Мер Юрій Вілкул ініціював збільшення фінансування з міського бюджету на медицину та підтримку сімей воїнів АТО й чорнобильців

Створено: 2017-07-25 16:28:23Оновлено: 2017-07-25 16:30:07

В умовах, коли держава скорочує  соціальні програми, цілі галузі виживають тільки завдяки фінансуванню міста

На засіданні постійних депутатських комісій криворізького міськради пройшли обговорення проектів рішень, які увійдуть до порядку денного XXIV сесії. З ініціативи міського голови Юрія Вілкула планується збільшити фінансування на лікування воїнів АТО, капітальні ремонти житла інвалідів війни, охорону здоров'я.

Як доповіла начальник управління праці та соцзахисту Інеса Благун, в рамках реалізації міської програми допомоги воїнам АТО, ще 800 бійців отримають по 5 тис. грн. на лікування. Двом сім'ям бійців АТО буде виділена допомога по 100  тисяч в зв'язку із загибеллю годувальників.

Також планується направити додаткові кошти на капітальний ремонт житла ветеранам війн і пільгової категорії.

«Слід зазначити, що в 2015 році фінансування ремонтів здійснювалися за рахунок коштів, які приходили з державного бюджету. Але в 2017 році це фінасувания було припинено. Однак, Кривий Ріг продовжує цю програму за рахунок міського бюджету. З початку 2017 року місто вже виділило гроші на ремонт для 20-ти криворіжців даної категорії. Сьогодні, за дорученням мера Юрія Вілкула, ми виносимо на розгляд проект рішення про виділення додаткових коштів на ремонти житла ще для 19 криворіжців. 7 з них чорнобильці, 6 - інваліди АТО, 2 сім'ї загиблих воїнів АТО й 3 - сім'ї загиблих ветеранів війни», - сказала Інеса Благун

У зв'язку з хронічним недофінансуванням державою охорони здоров'я міста, депутатам також запропонований проект рішення про додаткове виділення коштів з міського бюджету на підтримку медицини та ремонт машин швидкої допомоги.

«Соціальний захист та здоров'я криворіжців - це найважливіші питання. Тому ми підтримуємо пропозиції мера міста Юрія Вілкула щодо збільшення фінансування матеріальної допомоги учасникам АТО, сім'ям загиблих, чорнобильцям та іншим ветеранам. Не менш важлива і стабільна робота бригад швидкої. В умовах, коли держава закриває соціальні програми, цілі галузі виживають тільки завдяки фінансуванню міста», - сказав депутат міськради Віктор Артюх.

Також, незважаючи на скасування на державному рівні, місто продовжує фінансувати з міського бюджету пільгового проїзду в комунальному транспорті. У липні закладені кошти на оплату транспортного проїзду для учасників АТО, які ще не отримали статус учасника бойових дій, ветеранів праці, інвалідів ІІІ групи, сімей загиблих учасників АТО.

На XXIV сесію міськради, пленарне засідання якої відбудеться 26 липня, будуть виноситися і питання про виділення додаткових коштів на підтримку житлово-комунального господарства, закладів культури, ремонти доріг, підготовку загальноосвітніх і спортивних шкіл до нового навчального року.


 

25 липня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради