Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Вчимося економити. У Кривому Розі проводять «тренінг для тренерів» з енергоефективності

Створено: 2016-07-25 15:01:56Оновлено: 2016-07-25 15:05:49

У Кривому Розі реалізується комплексна Програма з підвищення енергоефективності. За 2010-2015 роки втрати в мережах теплопостачальних підприємств міста знижені на 7,6%. За цей же період споживання бюджетними організаціями газу знижено на 60%, електроенергії – на 44,7%, теплоносіїв – на 56,3%. Зекономлені кошти пішли на подальшу реалізацію програм по зниженню енерговитрат.

Протягом 19-23 липня на запрошення першого заступника мера міста Євгена Удода в рамках спільного проекту з Німецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ "Енергоефективність у громадах", при організаційній підтримці Дніпропетровської обласної асоціації органів місцевого самоврядування та Інституту розвитку міста Кривого Рогу пройшла серія тренінгів по підготовці фахівців з управління муніципальними будинками (фасіліті менеджменту).

Як підкреслив Євген Удод, будь-які дії, які дозволять підвищити енергоефективність міста, зараз особливо актуальні: «Місцеві органи влади отримають додаткових фахівців, які на місці будуть відповідати за впровадження політики енергетичної ефективності. Спільно ми повинні виконати поставлене міським головою Юрієм Вілкулом завдання - максимально ефективно експлуатувати будівлі, які знаходяться в розпорядженні міста, в першу чергу – соціальної сфери».

Як стверджують представники німецького суспільства, економію енергії в громадських будівлях, таких як школи, дитячі садки, лікарні - можливо досягти не лише завдяки великим інвестиціям, але і значною мірою через дії керуючого персоналу і користувачів будинків.Тому тренінг, насамперед, спрямований на надання знань і досвіду саме для цих працівників, а його концепція передбачає, що після проходження навчання його учасники можуть виступати у ролі тренерів і передавати набуті знання своїм колегам та іншим спеціалістам з питань експлуатації будівель.


 

25 липня 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради