Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Науково-практична конференція «Актуальні питання акушерства, гінекології та анестезіології»

Створено: 2010-06-25 12:54:50Оновлено:

24.06.2010 у КЗ «Міський клінічний пологовий будинок №1» відбулась науково-практична конференція за участю лікарів акушерів-гінекологів та анестезіологів міста за темою «Актуальні питання акушерства, гінекології та анестезіології».

На конференції були заслухані доклади за темами:
1. Акушерський сепсис. Особливості діагностики та лікування.
2. Нові методи профілактики кровотеч при кесарському розтині.
3. Особливості лікування жінок з хронічними запальними захворюваннями органів малої миски.

Лікування акушерського сепсису є важливою проблемою. У сучасному світі серед причин материнської смертності смерть від сепсису займає третє місце. Щорічно в країнах Європи реєструється 500 000 випадків сепсису. В докладі головного позаштатного спеціаліста з реанімації та анестезіології Ємельянової О.А. були розібрані причини та умови розвитку хвороби. Серед умов відмічено збільшення кількості вагітностей у жінок з екстрагенітальною патологією, збільшення випадків, коли вагітність настала внаслідок допоміжних методів (екстракорпоральне запліднення, внутрішньо маткова інсемінація), збільшення кількості жінок, яким під час вагітності проводилась гормональна корекція не виношування, медикаментозна агресія під час вагітності, збільшення кількості оперативного родорозродження.

Були підняті дискусійні питання щодо призначення гормональної терапії при септичних станах. Визначено, що сучасні підходи до лікування сепсису передбачають деескалаційну антибактеріальну терапію з оцінкою ефективності через 48 годин, зважену інфузійну, інотропну терапію. Окремо була проаналізована проблема розвитку резистентності мікроорганізмів к антибактеріальній терапії, особливості мікробіологічного спектру збудників в акушерських стаціонарах міста.

В розрізі профілактики кровотечі при операції кесарського розтину розібрані ефекти використання агоністу окситоцину-карбетоцину. В рандомізованих дослідженнях було доведено, що в групі жінок, які отримували карбетоцин втрата крові спостерігалась у значно меншої кількості в порівнянні з тими, кому вводили окситоцин.

29.06.2010 о 14 год. у КЗ «Міський клінічний пологовий будинок №1» відбудеться науково-практична конференція за темою «Актуальні проблеми акушерства, гінекології та перинатології» за участю професора кафедри ФПО ДДМА акушерства, гінекології та перинатології З. Дубосарській.

01.07.2010 на базі Міського центру планування сім’ї відбудеться круглий стіл за темою «Бажані біти в бажаний час» за участю фахівців НДІ ПАГ (м. Київ), Центру планування сім’ї (м. Кривий Ріг, м. Дніпропетровськ), лікарів акушерів-гінекологів міста.


© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради