Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Мер Юрій Вілкул: Цього літа у комунальних таборах відпочине близько чотирьох тисяч юних криворіжців

Створено: 2017-05-25 11:53:08Оновлено: 2017-05-26 16:03:00


Кривий Ріг - єдине місто в Україні, яке зберегло у комунальній власності дитячий табір на березі Чорного моря. В цьому році за чотири зміни в таборі «Слава» відпочине і оздоровитися понад дві тисячі криворізьких хлопчиків і дівчаток.

Мер Юрій Вілкул проконтролював підготовку табору до прийому дітей. В ході виїзної робочої наради в «Славі» голови районів доповіли міському голові про готовність корпусів і благоустрій закріплених за ними територій.

Директор табору Федір Губаренко сказав: «Всі сім корпусів, їдальня, кострова готові до приїзду дітей. Щороку місто виділяє гроші на ремонти та придбання різного обладнання. Не став винятком і цьогорічний літній сезон. На виділені з міського бюджету кошти ми повністю замінили каналізацію в їдальні, зробили всі санвузли в корпусах, закупили ліжка, нову постільну білизну і посуд, сучасну музичну апаратуру. Все це робиться для того, щоб діткам тут було затишно і комфортно».

Зараз закінчуються роботи в першому і третьому корпусах - тут буде оновлена м'яка покрівля. До початку першої зміни буде зроблено покрівлю в їдальні, котельні та підсобних приміщеннях. Наведено лад на території табору: висаджені клумби, проведено омолодження дерев, встановлені модульні туалети. За дорученням мера в «Славі» всі старі лампи замінили на сучасні - енергозберігаючі.

«Гарною підмогою для нашого господарства буде нова збиральна техніка - трактор і мотокосарки. Це нам також придбало місто», - додав Губаренко.

Традиційно в «Славі» буде працювати чотири зміни. У першій будуть відпочивати обдаровані діти - переможці міських, обласних і всеукраїнських предметних олімпіад та конкурсів. 2 і 3 зміни - для дітей пільгових категорій, в тому числі, і дітей учасників АТО.

Вперше четверта зміна буде профільною - в ній будуть відпочивати юні криворіжці - переможці спортивних змагань. Всього планується оздоровити 400 спортсменів.

«Ми завжди з особливою увагою підходимо до питання організації літнього оздоровлення дітей. Максимально  намагаємося охопити  як мога більше дітлахів. Тільки у таборі «Слава» цього літа буде відпочивати і набиратися сил до нового навчального року на 300 дітей більше, ніж  минулого року. У нас три комунальних табори - «Слава», «Корчагінець» і «Сонячний» і вони вже підготовлені до літнього сезону. У них буде оздоровлено близько чотирьох  тисячі юних криворіжців» - зазначив Юрий Вилкул.

У Кривого Рогу Цього літа у юних відпочивальників у «Славі» з'явиться новий вид активного відпочинку: вони зможуть скористатися і сучасним спортивним обладнанням - гіроскутерами, гіробордами і дрифт-каром. Все це придбало для дітей місто.

 


 

26 травня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради