Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Юрій Вілкул: Зараз першочергове завдання - прибрати місто після зими

Створено: 2015-03-25 16:44:34Оновлено: 2015-03-25 16:47:44

25 березня відбулося  пленарне засідання   58 сесії міської кради. На розгляд   виносилося  75 питань, що   стосувалися  важливих аспектів діяльності   галузі освіти та  охорони  здоров’я,  благоустрою, екології, земельних відносин, тощо.   На постійних комісіях   депутати  опрацювали представлені проекти – рішення  і сьогодні оперативно, в  робочому порядку   розглянули  всі   питання. На традиційній зустрічі із  журналістами   міський голова Юрій Вілкул   детально  зупинився на ключових  рішеннях березневої сесії.  

«Хочу сказати, що нарешті ми маємо можливість  будувати певні плани, говорити про  конкретну роботу, яку ми розпочали у місті, аби навести лад та порядок на вулицях, у житлових районах, парках, дорогах, - зазначив мер,- зараз першочергове завдання - прибрати місто після зими. Ми не лише ремонтуємо дороги, а й дбаємо про  безпеку руху  як водіїв, так і  пішоходів. Зокрема,  мова йде про встановлення світлофорів. Рішенням сесії спрямовуємо 200 тис. грн. на розробку проектно-кошторисної документації  на капітальний ремонт окремих світлофорів та встановлення 8 нових додаткових пішохідних світлофорів саме в місцях концентрації дорожньо-транспортних пригод». 

У місті продовжують реконструювати   мережу зовнішнього освітлення.  У березні Кривий Ріг   перейшов на безперервний режим нічного освітлення. Це стало можливим завдяки   майже  100% заміні   ламп на енергозберігаючі,  що дає можливість   економити   30% електроенергії.

«У рамках  теми освітлення маю сказати,  що на цій сесії   депутати прийняли рішення  про виділення 18 млн. грн. на проведення капітального ремонту мереж зовнішнього освітлення у Дзержинському та Інгулецькому районах», - повідомив Юрій Вілкул.  

Депутати ухвалили рішення про виділення 6,4 млн. грн. на закупку 550–ти:  50 контейнерів об’ємом 6 м. куб. для великогабаритних  та ремонтних відходів,  400  - об’ємом 1,1 м. куб.  для збору  твердих побутових відходів та    100  сітчастих контейнерів  об’ємом 1,1 м. куб. для   роздільного  збирання твердих побутових  відходів. Це забезпечить повну потребу міста у контейнерах.

«Але ж ми розуміємо, що і самі майданчики, на яких стоятимуть ці контейнери, повинні бути у належному стані.  А це і огорожа, і покриття, і підходи та чистота на території. Ставимо завдання навести лад на всіх контейнерних  майданчиках. А їх по місту  майже  700»,- підкреслив  мер.            

Роботи багато і міська влада   не залишає поза увагою  жодного питання, що стосується впорядкування та   благоустрою Кривого Рогу.

Відділ преси та інформації апарату міської ради і виконкому     
(056)440-04-32, [email protected]    


 

 

25 березня 2015

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради