Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Заклади освіти Кривого Рогу активно оновлюють комп’ютерне обладнання

Створено: 2014-03-25 15:59:28Оновлено:

Комп’ютерні  технології  надійно увійшли  в життя  криворізьких школярів, стали невід’ємною частиною   навчального процесу. На сьогодні  всі  загальноосвітні заклади  практично на 100%  оснащені   комп’ютерними класами. Зважаючи на  стрімкий розвиток інтернет-простору,  обладнання та  програми потребують постійного перегляду. А тому міська влада визначила як один із пріоритетних напрямків освітянської галузі     модернізацію комп’ютерного комплексу, оновлення програмного забезпечення.

Протягом  трьох  останніх років на реалізацію  цих завдань  з міського бюджету виділено 3,5 млн. гривень. Зокрема, у 2011 році придбані електронні підручники, комплект педагогічних програмних засобів ( атласи, інтерактивні і контурні карти) на суму 79 тис. гривень; у 2012 році обладнано 11 навчальних комп’ютерних комплексів зі 122-х комп’ютерів; торік  10 загальноосвітніх навчальних закладів отримали для оновлення 100 одиниць  комп’ютерної техніки.  За позабюджетні кошти для загальноосвітніх навчальних закладів придбано 25 комп’ютерів та 20 ноутбуків. За рахунок державного і місцевого бюджетів, спонсорських коштів у загальноосвітніх навчальних закладах встановлено та використовуються 194 навчальних комп’ютерних комплексів, 19 закладів мають по 2 комп’ютерні класи, в 4-х закладах (КГТЛ №129, КЗШ №114, КТГ, КГ №49) обладнано по 3 комп’ютерні класи. Так, криворізький Центрально-Міський ліцей має оснащення рівня «один учень – один комп’ютер». Середній показник забезпеченості комп’ютерною технікою по місту відповідає співвідношенню 21 учень на 1 комп’ютер. 

«Наявність сучасної техніки  дає  нам можливість поліпшити якість  освіти, створити  та використовувати у навчальному процесі сучасні електронні засоби навчання, організувати ефективний доступ через  інтернет для отримання будь-якої  інформації, формувати дистанційну систему для підтримки та розвитку обдарованих дітей»,- говорить  директор Криворізької гімназії №8  Євгенія Хабло.

Смарт–технології набувають все більшої популярності як серед учнів так і викладачів, адже допомагають у підготовці і проведенні інформаційно насичених,  цікавих  уроків, завдяки їм  школярі  можуть   за відносно короткий час засвоїти великі  за обсягом   матеріали.      

Відділ преси та інформації апарату міської ради і виконкому
(056)440-04-32,
mediakrivbass@ukr.net              


 

 

25 березня 2014

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради