Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Поляки допоможуть розвинути транспортну систему Кривого Рогу з сучасною комплексною системою управління

Створено: 2016-11-24 14:49:14Оновлено: 2016-11-24 14:53:35

На запрошення мера Юрія Вілкула Кривий Ріг з робочим візитом відвідали представники польської Асоціації «Інтелектуальні транспортні системи». Компанія є лідером у наданні експертизи в галузі управління транспортними системами .

Кривий Ріг – перше українське місто, з яким компанія розпочинає співпрацю.

Польські експерти ознайомилися з роботою підприємств міськелектротранспорту, вивчали специфіку транспортної інфраструктури Кривого Рогу, а також організацію системи зовнішнього відеоспостереження.

На зустрічі з мером міста Юрієм Вілкулом польські гості відзначили:«Початок партнерських відносин між Кривим Рогом і нашою країною було покладено в ході робочого візиту першого заступника мера - Євгена Удода. Дізнавшись більше про ваше  місто, зокрема, про структуру пасажирських перевезень та розвиток  транспорту ми переконалися в серйозності ваших намірів і бачимо хороші перспективи для  подальшої співпраці. Тому, ми з радістю прийняли запрошення і приїхали в Кривий Ріг».

Член ради польської Асоціації «Інтелектуальні транспортні системи» Маріуш Колковскі сказав: «Ми готові впроваджувати прогресивні практики інтелектуальних транспортних систем і розумної безпеки, які діють у Польщі. Для нашої країни вони є ключовими  і останні десять років ми дуже активно займаємося розвитком цих сфер».

За результатами поїздки польські експерти проаналізують системи міського транспорту в Кривому Розі і в грудні  нададуть конкретні рекомендації, які сприятимуть удосконаленню роботи громадського транспорту та підвищенню якості обслуговування пасажирів.

На зустрічі з польськими експертами міський голова Юрій Вілкул підкреслив: «Враховуючи унікальні географічні особливості Кривого Рогу, стан пасажирських перевезень в місті має велике значення. На сьогоднішній день одним з найбільш актуальних питань є впровадження сучасних технологій управління транспортом. Ми високо цінуємо європейський досвід Польщі та можливість використання ваших кращих практик у реалізації подібних проектів у нашому місті».

Розвиток громадського транспорту і підвищення рівня комфорту пасажирів – один  з пріоритетних напрямків діяльності міської влади. Вже зараз, завдяки співпраці з сайтом EasyWay криворіжці можуть в реальному часі переглядати інформацію про рух пасажирського транспорту. Крім того, у місті зберігається найнижча в країні вартість проїзду в комунальному транспорті.

Місто підтримало  ініціативу громадських організацій та у 2016 році в салонах тролейбусів були встановлені точки доступу Wi-Fi, у пасажирів з'явилася можливість користуватися інтернетом під час поїздок.

Довідково: У рамках програми мера Юрія Вілкула з модернізації муніципального електротранспорту за п'ять років було капітально відремонтовано 12 і 27 трамваїв та  тролейбусів.


 

24 листопада 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради