Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Криворізький проект «Відкритий бюджет» - приклад для муніципалітетів інших міст, - Коаліція громадських організацій

Створено: 2016-11-24 11:02:31Оновлено: 2016-11-24 11:08:33

До кінця листопада у Кривому Розі  буде  презентований   другий етап проекту «Відкритий бюджет». Представники Коаліції громадських організацій констатують - криворізький проект «Відкритого бюджету», який реалізується під керівництвом міського голови Юрія Вілкула, унікальний для України.

На відміну від інших українських міст, модель «Відкритого бюджету», розроблена в Кривому Розі, має найбільш широку і об'ємну структуру. На Криворізькому ресурсному центрі, а також на офіційному сайті Криворізького виконкому в розділі «Відкритий бюджет» кожен житель може ознайомитися з доходами бюджету за кожним джерелом його наповнення, з витратами по головним розпорядникам бюджетних коштів.

За завданням мера Юрія Вілкула, в рамках другого етапу проекту, буде більш деталізована і відкрита інформація по кожній бюджетній установі – включаючи школи та дитячі садки, також окремо будуть внесені районні бюджети.

Голова Коаліції громадських організацій Денис Гречко сказав: «Аналізуючи діючу зараз модель проекту «Відкритий бюджет», в першу чергу, необхідно підкреслити простоту і доступність подачі представленої інформації. Враховуючи ті обсяги і показники, які закладаються на другому етапі, можна з упевненістю говорити про абсолютну відкритість влади міста».

Зокрема, у моделі проекту можна буде побачити використані кошти по кожному дитячому садку, школі, лікарні. «Також, ми залучаємо районні в місті бюджети - вони заносять всю інформацію на наш модуль по  кожному бюджетному закладу», - зазначила начальник фінансового управління Олена Рожко.

У рамках презентації другого етапу проекту «Відкритий  бюджет», що відбудеться в кінці листопада, буде представлена інформація щодо використання бюджету міста за 9 місяців. Дані за рік можна буде побачити в кінці січня 2017 року. Інформація на сайті «Відкритий бюджет» оновлюватиметься щоквартально, після здачі казначейського звіту.

Мер Кривого Рогу Юрій Вілкул сказав: «Мета створення «Відкритого бюджету» - в доступній формі показати міський бюджет, щоб люди бачили, скільки витрачається на медицину, ЖКГ, освіту. На першому етапі за моїм дорученням розробили саму структуру моделі. Я поставив завдання деталізувати і зробити бюджет ще більш доступним для мешканців».


 

24 листопада 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради