Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Під керівництвом губернатора Олександра Вілкула у Кривому Розі буде реконструйовано стадіон ДЮСШ № 3 «Спартак»

Створено: 2012-07-24 12:22:01Оновлено:

Під керівництвом губернатора Олександра Вілкула продовжується створення сучасної спортивної інфраструктури Дніпропетровщини. Зокрема, в Кривому Розі вже відкрито нові басейни в сучасному спортивному комплексі «Північне сяйво», 3 стадіони для занять футболом (з покриттям «штучна трава»), тенісний корт та майданчик для гри в «Городки», 34 тренажерних майданчики та інші. Наразі будується сучасна льодова арена і розпочинається реконструкція стадіону ДЮСШ № 3 «Спартак». Сьогодні Олександр Вілкул провів нараду з метою контролю організації реконструкції стадіону, де будуть створені умови для занять спортом і в основних групах, і для людей з обмеженими можливостями. На стадіоні буде проведено капітальний ремонт глядацьких трибун, створені сучасні зали для тренувань, а також оновлена покрівля спортивного залу школи. Це створить умови для одночасних тренувань більше 120 вихованців. Трибуни стадіону буде обладнано комфортними посадочними місцями на 3800 чоловік.

«Цього року на ХХХ літніх Олімпійських іграх у Лондоні нашу область представлятимуть 30 спортсменів. Із них 3 представників Криворіжжя. Наш регіон пишається своїми спортсменами – як юними вихованцями, так і досвідченими спортсменами, які вже неодноразово ставали чемпіонами. Влада забезпечує розширення спортивної інфраструктури Криворіжжя, розвиток спортивного руху та якісне виховання молодих спортсменів», – сказав Олександр Вілкул.

Дитячо-юнацька спортивна школа № 3 має власну базу. На її території знаходиться єдиний у Кривому Розі стадіон «Спартак» зі спеціальним покриттям для проведення змагань із легкої атлетики. На стадіоні проводяться змагання районного, міського та Всеукраїнського рівнів, в яких за рік бере участь близько 5 тис молодих людей.

Останній ремонт на стадіоні проводився у 2004 році. Зараз трибуни та підтрибунні приміщення школи частково розібрані та знаходяться в небезпечному стані. Проект капітального ремонту глядацьких трибун стадіону передбачає заміну дерев’яних сидінь на сучасні індивідуальні стільці з пластику. Ремонт трибун забезпечить комфортне перебування на стадіоні 3800 глядачів та вболівальників.

У підтрибунних приміщеннях знаходяться зали для занять боксом (50 чол.), легкою атлетикою (22 чол.), тенісом (22 чол.), баскетболом (48 чол.). Також там проходять заняття «Клубу інвалідів» (30 чол.).

Разом із трибунами будуть реконструйовані ці зали, будуть створені умови для занять спортом та розширені можливості одночасних занять молоді. Також проект передбачає заміну покрівлі спортивного залу школи. Загальна кошторисна вартість об’єкту – близько 8,3 млн грн.

Загалом у Кривому Розі працюють 16 дитячо-юнацьких спортивних шкіл. У 2012 році на капітальні ремонти комунальних позашкільних закладів «Дитячо-юнацька спортивна школа» Кривого Рогу із міського бюджету було виділено близько 2,4 млн грн. За І півріччя 2012 року освоєно 586,7 тис грн.

«На Дніпропетровщині створена спортивна база для виховання юних спортсменів, підготовки їх до чемпіонатів. Розширюється та виводиться на сучасний рівень спортивна інфраструктура області. У нашому регіоні знаходяться бази підготовки олімпійців. Забезпечуються умови для комфортної та якісної підготовки юних спортсменів у дитячо-юнацьких спортивних школах, які є початковою ланкою у вихованні нових чемпіонів. Так, вихованці ДЮСШ № 3 Кривого Рогу вже представляють місто й регіон на Всеукраїнських і Міжнародних змаганнях. Забезпечення спортивних шкіл області необхідним обладнанням, створення комфортних умов для занять, проведення ремонтних робіт – важлива складова у розвитку спортивного руху на Дніпропетровщині та вихованні нових олімпійських чемпіонів» , – сказав голова облдержадміністрації Олександр Вілкул.

У Дніпропетровській області, зокрема у Кривому Розі, активно розширюється спортивна інфраструктура. У 2011 році був відкритий сучасний спортивний комплекс «Північне сяйво». Комплекс складається з двох басейнів, спортивної зони і зони відпочинку. До кінця 2012 року в Кривому Розі буде збудована сучасна льодова арена за прикладом Дніпропетровської.

До кінця 2012 року в Кривому Розі буде встановлено 42 спортивних майданчики з тренажерним обладнанням. Станом на 23 липня 2012 року в загальноосвітніх школах міста вже встановлено за рахунок міського бюджету 34 тренажерних майданчики.

Довідка:

У ДЮСШ № 3 Кривого Рогу працює 5 відділень: бокс, легка атлетика, теніс, настільний теніс, хокей на траві. У секціях займаються 550 вихованців (26 груп). На базі школи фізичною культурою та спортом займаються й дорослі жителі району та міста.

Під час зимових канікул для всіх бажаючих на спортивному майданчику ДЮСШ № 3 працює ковзанка.

Дитячо-юнацька спортивна школа № 3 співпрацює із загальноосвітніми школами міста № 113, № 7.

Серед вихованців ДЮСШ № 3 – переможці Чемпіонатів області, учасники та призери Кубків України та Міжнародних турнірів. У 2011 році шість вихованців ДЮСШ № 3 виконали нормативи «Кандидатів у майстри спорту України». Двоє вихованців школи ввійшли до резерву збірної команди України з хокею на траві.

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради