Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Шановні мешканці міста!

Створено: 2017-05-24 10:24:56Оновлено: 2017-05-24 13:46:03

20 травня 2017 року у парку "Ювілейний" відбулося відзначення Дня Європи у Кривому Розі на загальноміському рівні.

Офіційна частина заходу включала привітання міського голови Юрія Вілкула, який зазначив важливість святкування Дня Європи, як "день, коли ми підтверджуємо своє прагнення стати частиною євроспільноти. Ми демонструємо, що бути повноправним членом Євросоюзу – це не тільки державна політика, а щире прагнення мешканців міста та й українців в цілому. І цей вибір є вільним і усвідомленим."

На святі була присутня президент Асамблеї Європейських регіонів доктор Ханде Озсан Бозатлі, яка разом з міським головою до Дня Європи у Кривому Розі відкрили офіс Асамблеї Європейських регіонів, метою якого є міжнародна співпраця та розвиток міста.

Головною родзинкою свята було представлення  локації  7 островів культур, що представляли європейські країни. Цього року кожен бажаючий мав змогу "відвідати" Шотландію, Швецію, Німеччину, Польщу, Чехію, Словаччину та Бельгію. Гості свята мали нагоду відчути дух країни на собі, спробувати національні страви тієї чи іншої країни, познайомитись з її культурою та традиціями, "завітати" на Площу Ринок у Польщі  або сфотографуватися на фоні Бранденбургских воріт.

Кожен маленький гість свята міг отримати паспорт "Я – європеєць", а також пройти захоплюючу квест програму.

На святі використовувалася власна валюта "єврики", яку можна було заробити виконавши певні завдання та обміняти їх на лотерейний квиток, за допомогою яких наприкінці свята було розіграно 2 туристичні пари путівок до Карпат.

Поціновувачі мистецтва мали можливість помилуватися захоплюючими фото рідного міста.

Крім того, велика увага була прикута до гостей свята з м. Кропивницького – драйвових стімпанків.

Родзинкою свята був "Вареник батл", де дві команди під головуванням заступника міського голови А. Полтавця та голови Довгинцівської районної в місті ради І. Ратінова готували вареники та пригощали гостей свята.

В рамках святкування Дня Європи було організовано дві безкоштовні екскурсії: автобусна "Стежками європейців у Кривому Розі" та велоекскурсія.

Окрім функціонування різноманітних активностей на території парку, на головній сцені свята відбулися захоплюючі презентації країн у виконанні виконкомів районних у місті рад, виступи творчих колективів, хімік-шоу та багато іншого.

На території парку "Ювілейний" було облаштовано декілька фотозон, щоб кожен мав змогу зробити собі цікаве фото та згадку про свято.

На любителів хенд-мейду чекали майстер-класи з бісероплетіння, петриківського розпису, гончарства, оригамі, декупажу, виготовдення ляльок мотанок, розпису на криворізькому камені. Крім того, кожен міг взяти участь у майстер-класі з ковальства.

Не обійшлося без невід'ємних атрибутів європейської нації – спорту, ведення здорового способу життя.

Молодіжний актив Кривого Рогу разом із спортивною федерацією Street Workout у Кривому Розі провели показові виступи майстрів із work-out, хіп-хопу.

Також під час святкування відбулися показові виступи майстрів самбо та рукопашного бою.

Святкування Дня Європи - це не тільки яскраве свято, а й можливість долучитися до європейських цінностей, головні серед яких - толерантне ставлення до людей з особливими потребами. Під час свята проходили  заходи за участю людей з обмеженими можливостями – соціальне кафе, де в ролі працівників були діти з синдромом Дауна.

Вечірня програма свята була не менш насиченою, для всіх бажаючих було проведено драйвовий концерт груп "Fire Song ", "Void Voiz", "GROOVE TRIO",  "Hidden charms", "Dj 2men project", хедлайнером концерту став всесвітньо відомий колектив "Brunettes Shoot Blondes", які згуртували біля себе любителів живої музики.

Управління економіки виконкому Криворізької міської ради висловлює подяку генеральному партнеру свята ТОВ "Метінвест Холдинг" та ТОВ "Криворіжелектромонтаж" та всім учасникам заходу.

 

24 травня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради