Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У Кривому Розі став більш жорстким підхід до перевірок якості продуктів, які закуповуються для шкіл і дитячих садків

Створено: 2017-03-24 16:10:50Оновлено: 2017-03-24 16:15:19


За результатами перевірок міської комісії з контролю за якістю продуктів харчування у школах і дитячих садках, два райони - Довгинцівський і Металургійний, розірвали договори з постачальниками. Для забезпечення дітей продуктами харчування, проведені нові торги в електронній системі закупівель та визначено нові постачальники.

З 9 по 23 лютого за дорученням мера Юрія Вілкула міською комісією в складі фахівців управління освіти, батьків, технологів і депутатів міськради була проведена перевірка продуктів харчування, які надходять в їдальні освітніх установ Кривого Рогу. Шляхом онлайн-опитування батьки самі визначали, які саме продукти в першу чергу необхідно перевірити. У цьому списку були м'ясо, риба, ковбасні вироби, «молочка», овочі та соки.

На робочій нараді за підсумками перевірок головний технолог управління освіти і науки Марина Підвалюк доповіла: «Були взяті зразки продуктів харчування у всіх семи районах міста. Щоб процес був об'єктивним, вибір навчального закладу, в якому бралися проби, робили самі члени комісії безпосередньо в день виїзду».

Були перевірені школи № 15, 22, 27, 73, 126, 130 і дитячий садок №32. Відібрані продукти направлені в лабораторію державного підприємства «Кривбасстандартметрологія».

У двох районах - Довгинцівському та Металургійному, фахівцями лабораторії було виявлено відхилення від нормативних параметрів у вершковому маслі, сметані та рибі.

Терміново районними відділами освіти були розірвані договори з недобросовісними постачальниками. Проведені повторні відкриті торги в електронній системі закупівель. На сьогодні вже визначені нові постачальники.

Нагадаємо, що закупівлями продуктів харчування займається не міське управління освіти, а виключно районні відділи освіти, в яких створені і діють тендерні комітети. Райони повністю несуть відповідальність за те, які продукти, за якою ціною і у якого постачальника вони придбають.

«Місто не може впливати на постачальників продуктів харчування. Але, здоров'я і безпека дітей для нас найголовніше. Позиція мера Юрія Вілкула у цьому питанні принципова і незмінна: місто жорстко контролює якість продуктів, які надходять в їдальні дитячих садків і шкіл. Несумлінним постачальникам не місце у нашому місті» , - резюмувала Тетяна Кріпак.


 

24 березня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради