Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Найпопулярніші сервіси Дії у період воєнного часу

Створено: 2022-11-23 11:44:12Оновлено: 2022-11-23 11:49:15

Центр «Віза» («Центр Дії») зробив підбірку сервісів  Дії які користуються найбільшим попитом у період воєнного часу:

Якщо Ви залишилися без паперових документів, що посвідчують особу, в нагоді Вам cтане  єДокумент –  новий тимчасовий цифровий документ, який пред’являється з мобільного застосунку «Дія».

єДокумент формується автоматично (достатньо оновити застосунок до останньої версії)  та   містить такі дані:

  • назва документа,
  • реквізити (назва, серія та/або номер) паспорта громадянина України або паспорта громадянина України для виїзду за кордон, або посвідчення водія,
  • фото (за наявності),
  • прізвище, ім'я, по батькові,
  • стать,
  • дата народження,
  • ідентифікаційний код (за наявності),
  • адреса зареєстрованого місця проживання та дата реєстрації (за наявності),
  • QR -код на зворотній частині для підтвердження особи.

Перевірка єДокумента здійснюється з використанням унікального електронного ідентифікатора (QR-коду) і є обов’язковою умовою його використання особою та забезпечується з використанням мобільного застосунку «Дія».

У Центрі «Віза» («Центр Дії») є технічна можливість перевіряти цифрові документи громадян та  використовувати  шеринг – отримання копій цифрових документів з Порталу «Дія».

З 17 листопада у мобільному застосунку «Дія» з’явилася можливість отримати витяг про місце проживання.

Для того, щоб згенерувати витяг необхідно:

-   Обрати меню «Послуги»;

-    перейти до пункту «Довідки та витяги»  та обрати   «Витяг про місце проживання» або  «Витяг про місце проживання дитини»;

-   натиснути “Замовити витяг”.

Заява опрацьовується протягом кількох хвилин, і, якщо інформація про людину міститься в реєстрі, витяг буде сформовано. Також, його можна завантажити у мобільний телефон у PDF-форматі впродовж 24 годин. 

Витяг містить наявну у відомчій інформаційній системі державної міграційної служби  інформацію про особу, адресу та дату задекларованого/зареєстрованого місця її проживання (перебування) або адресу й дату зняття з задекларованого/ зареєстрованого місця проживання (перебування), або відомості про скасування декларування/реєстрації/зняття з задекларованого/зареєстрованого місця проживання (перебування).

Зверніть увагу! Для отримання  витягу про місце проживання дитини необхідно, щоб у мобільному застосунку «Дія» було додано до переліку документів свідоцтво про народження дитини.

У мобільному застосунку «Дія» стало доступним електронне пенсійне посвідчення, відтепер власники пенсійного посвідчення можуть не носити документ із собою, а сміливо покласти на поличку — Дія надає можливість мати пенсійне посвідчення в електронному варіанті.

Пенсійне посвідчення, видане за віком, підтягнеться в Дію автоматично за умови, якщо дані про вас правильно внесені в пенсійний реєстр. Додавати його окремо не потрібно. Зверніть увагу, у застосунку відображаються лише документи видані після 2014 року (такими зараз користуються 6,3 млн громадян). Для відображення електронного пенсійного посвідчення в мобільному застосунку «Дія» пенсійної книжки старого зразка, її потрібно оновити на пластикову картку у Пенсійному фонді.

У  мобільному застосунку  «Дія» пенсійні посвідчення доступні за такими видами:

-          за віком: для жінок – від 55 років, для чоловіків – від 60;

-          спеціальне: видано через втрату годувальника, за інвалідністю тощо.

Для  відображення спеціального пенсійного  посвідчення необхідно:

-          оновити мобільний застосунок  «Дія» до останньої версії;

-          авторизуватися у застосунку ручним для Вас способом;

-          натиснути «Додати документ» – «Пенсійне посвідчення» — «Додати посвідчення».

Нагадуємо, що в умовах воєнного стану в Україні Центр «Віза»  («Центр Дії») здійснює прийом замовників послуг виключно за попереднім записом. Зробити це можливо на вебпорталі Центру «Віза» («Центр Дії») або за допомогою мобільного застосунку «Попередня реєстрація в електронній черзі Центру адміністративних послуг «Віза».

 

Ми працюємо для Вас!

Отримуйте всі переваги «Цифрового світу» без черг та зайвої втрати часу!

 

 Контакти Центру адміністративних послуг «Віза»:

[email protected]

https://viza.kr.gov.ua

 

 

23 листопада 2022

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради