Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Юрій Вілкул: «У цьому році місто плідно працює і маємо можливість виконувати заплановані проекти та бути впевненими у тому, що й ті проекти, які зараз на стадії затвердження - також успішно втілимо у життя»

Створено: 2015-09-23 16:44:18Оновлено: 2015-09-23 16:55:54

23 вересня відбулося пленарне засідання 64 сесії Криворізької міськради. Депутати розглянули 74 питання. Основне - стосувалося готовності житлового фонду, об’єктів соціальної сфери, теплопостачання, електротранспорту, дорожньо-мостового господарства до роботи в осінньо-зимовий період. «Готуватися до зими місто розпочало ще у січні. І протягом року йшла планова, системна й поетапна робота, - сказав міський голова Юрій Вілкул, - я особисто зустрічався із керівниками підприємств-надавачів послуг. Побував на котельнях наших головних теплогенеруючих підприємств «Криворіжтепломережі» та «Криворізької теплоцентралі», газорозподільчих пунктах, електропідстанціях. Поставив чітке запитання: чи готові вони до опалювального сезону? І отримав вичерпну відповідь про стовідсоткову технічну готовність до зими котелень, підстанцій та 157-ми ГРП . На разі, всі будинки та мережі готові до подачі тепла».

На вересневій сесії депутати ухвалили зміни до показників головного фінансового документу. «Як завжди, наголос робимо на соціальній складовій та поліпшенню міської інфраструктури, - підкреслив Юрій Вілкул, - зокрема,  на соціально значущі видатки направляємо понад 83 млн. грн. До цієї суми входить оплата за енергоносії для медичних закладів вторинного рівня – 12,8 млн. грн., надання 50% пільги на оплату житлово-комунальних послуг дитячим будинкам сімейного типу та прийомним сім’ям – 100 тис. грн. Зазначу, що держава позбавила їх цієї пільги».

Додатково місто виділило 684,7 тис. грн. на встановлення пам’ятників загиблим бійцям АТО та облаштування території навколо них. Більше 400 тис. грн. (додаткова дотація з обласного бюджету) спрямовують на придбання слухових апаратів та апарату штучної вентиляції легенів для дітей для 8-ої міської лікарні. Це покращить надання медичної допомоги важко хворим маленьким пацієнтам.

Наступний вагомий блок – це ремонти доріг та покращення роботи міського електротранспорту.

Депутати підтримали рішення щодо додаткового виділення 65 млн. грн. на ремонт вулиць і доріг. Вагому підтримку місто надало «Швидкісному трамваю»: 3,2 млн. грн. спрямовують на придбання матеріалів для ремонту контактної мережі; 500 тис.грн. – на будівництво нової контактної мережі та 300 тис. грн. для створення більш комфортних умов для пасажирів.

На традиційній зустрічі із журналістами,  мер відзначив,  що  проекти, які реалізуються  цьогоріч, планували втілити  у життя  торік. «Та через непроплати Держказначейства у 2014 році місто, по суті, не отримало жодної копійки, - зауважив мер, - кошти з 2014 року перейшли на 2015 і ми їх ефективно освоюємо».

Місто плідно працює. У порівнянні з минулим роком міський бюджет 2015 р. збільшився на 27% . Це дає можливість додатково виділяти кошти на вирішення важливих нагальних питань життєдіяльності Кривого Рогу.

Відділ преси та інформації апарату міської ради і виконкому
(056)440-04-32,
mediakrivbass@ukr.net


 

23 вересня 2015

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради