Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У вересні в Кривому Розі презентують нову міську екологічну програму

Створено: 2016-08-23 13:27:50Оновлено: 2016-08-23 13:28:38

19 серпня відбулося чергове засідання тимчасової робочої групи з розробки міської екологічної програми, ініційованої мером Юрієм Вілкулом. Програма передбачає два етапи реалізації: перший - з 2016 по 2020 рр, другий - з 2021 по 2025 рр. Головна мета програми - створення екологічно безпечних і комфортних умов життя для городян.

До складу групи входять вчені, представники громадських організацій, промислових підприємств, керівники структурних підрозділів Криворізької мерії, депутати. Голова ГО «Екологічна платформа» Олександр Скакальський зазначив: «Програма охоплює всі напрямки щодо поліпшення екологічного стану міста. У роботі будуть задіяні всі промислові і комунальні підприємства Кривого Рогу, які на 99% впливають на стан навколишнього середовища. На сьогодні вже можемо констатувати - програма готова на 98%».

Зокрема, програма передбачає розширення системи автоматизованого моніторингу за станом навколишнього середовища. Вона обов'язково буде на кожному промпідприємстві. Великий розділ з утилізації побутових відходів, в якому пропонується комплекс заходів з переробки відходів, починаючи від сортування ресурсоцінних компонентів твердих побутових відходів до переробки біологічного залишку відходів в гумус з подальшим його використанням для рекультивації.

У програмі велика увага приділяється зміцненню та розширенню співробітництва з вченими та громадськими організаціями Кривого Рогу в підготовці і реалізації природоохоронних заходів.

Перший заступник мера Євген Удод сказав: «Місто має дуже потужний науковий потенціал. Це і кафедра екології в технічному університеті, інститут «Кривбаспроект», Академія гірничих наук, доволі активні місцеві екологічні організації - вони беруть безпосередню участь у формуванні програми на всіх етапах. Їх пропозиції також відображені в програмі. Йдеться про проведення громадської експертизи всіх проектів, залучення громадських організацій до виконання, координації та контролю природоохоронних заходів. Тобто, ми з упевненістю можемо говорити про те, що саме криворіжці створюють свою екологічну програму, яка буде комплексно вирішувати найважливіші та нагальні екологічні питання Кривбасу й контролювати її виконання також будуть городяни».

Важливо відзначити, що для формування міської екологічної програми Кривий Ріг пішов шляхом широкого залучення громадськості, фахівців міських наукових установ, підприємств для всебічного і дуже детального обговорення екологічних заходів програми.

У місті вже реалізований перший етап Довгостроковою екологічної програми Кривбасу, яка дозволила знизити, порівняно з 2010 роком, викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря - на 17%; скиди стічних вод в міські водойми - на 22%; а розміщення промислових відходів - на 15%.

 


 

23 серпня 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради