Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

До кінця року в Кривому Розі за кошти з міського бюджету будуть капітально відремонтовані 6 амбулаторій сімейної медицини (адреси)

Створено: 2016-08-23 13:21:34Оновлено: 2016-08-23 13:29:51

У Кривому Розі вже створено 36 амбулаторій

У металургійному та Інгулецькому районах капітально ремонтують дві амбулаторії: по вул.Тбіліській і вул.Панаса Мирного. За завданням мера Юрія Вілкула заступник міського голови з медичних питань Костянтин Бєліков проконтролював хід виконання ремонтних робіт. Він зазначив: «В амбулаторії на Панаса Мирного вже зроблені комунікації, дах і розпочато утеплення фасаду. На Тбіліській залишилося тільки закінчити внутрішні роботи. З відкриттям цих лікувальних установ ми покращимо умови надання медичної допомоги для більш, ніж 25 тис. городян. Крім того, в амбулаторії по Тбіліській буде обладнана лабораторія та денний стаціонар, працюватиме аптечний пункт. Всі наші амбулаторії облаштовані пандусами для людей з обмеженими можливостями».

Оновлені амбулаторії запрацюють вже у вересні. Бєліков зазначив, що всього за кошти з міського бюджету в цьому році планується капітально відремонтувати шість амбулаторій: вул. Революційна, 71Б; вул. Тбіліська, 14; вул. Поперечна, 1А; вул. Лісового, 27; вул. Панаса Мирного, 18; м-н Сонячний 25А.

Кривий Ріг - одне з перших міст Дніпропетровської області, який підготував необхідну документацію і почав співпрацю зі Світовим банком по капремонту амбулаторій.

Начальник управління охорони здоров'я Костянтин Мурашко сказав: «Ми розширюємо мережу амбулаторій і тим самим наближаємо первинну медико-санітарну допомогу до городян - робимо її доступною і підвищуємо якість послуг. В рамках проекту зі Світовим банком в Кривому Розі буде побудовано 10 амбулаторій - фінансування на капремонти виділяє банк, а за рахунок міського бюджету закуповується обладнання».

Довідково:

З 2010 року в Кривому Розі під керівництвом Ю. Вілкул був побудований новий перинатальний центр, реконструйована радонова лікарня в 11 міськлікарні. Було відкрито 36 амбулаторій сімейної медицини. Медики отримали 86 нових автомобілів, в тому числі - 42 «швидких» та реанімобілів марок Пежо і Форд, а також спеціальну машину для перевезення вакцин. Придбано понад дві тисячі одиниць сучасного медичного обладнання. У тому числі - чотири комп'ютерних і один магнітно-ядерний томограф, високоточне ендоскопічне обладнання (бронхоскоп, фіброгастроскоп, колоноскопи і т.д.); цифрові маммографи; рентген-діагностичні комплекси; сучасні ультразвукові діагностичні апарати і лабораторні аналізатори і т.д.


 


23 серпня 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради