Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Наказом Мінреінтеграції затверджено оновлений перелік, на основі якого внутрішньо переміщеним особам здійснюватимуться виплати.

Створено: 2022-06-23 14:57:51Оновлено: 2022-06-23 15:08:40

Наказом Мінреінтеграції затверджено оновлений перелік, на основі якого внутрішньо переміщеним особам здійснюватимуться виплати.

Станом на 23.06.2022 року в переліку територіальних громад, розташованих у районах проведення воєнних (бойових) дій, або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні) перебувають 8 областей. Це територіальні громади областей:

- Дніпропетровської (7 громад), у тому числі Криворізького району – Широківська селищна, Зеленодольська міська територіальні громади;

- Донецької (66 громад);

- Запорізької (51 громада);

- Луганської (37 громада);

- Миколаївської (24 громади);

- Харківської (51 громада);

- Херсонської (49 громад);

- Сумської (15 громад).

Усі внутрішньо переміщені особи, які перемістилися з цих громад, мають право на отримання державної грошової допомоги на проживання. Розмір допомоги складає 3000 грн на дітей та осіб з інвалідністю, 2000 грн для всіх інших щомісяця

Зазначений перелік не є фіксованим документом – він регулярно актуалізується, формується за погодженням Міноборони на підставі пропозицій відповідних обласних та Київської міської військових адміністрацій.

При цьому спираються на три ключові критерії щодо визначення територій. Це:

● території, що є тимчасово окупованими;

● території, що перебувають в оточенні (блокуванні);

● території, на яких тривають активні бойові дії.

Якщо ви зареєстровані в якійсь із зазначених областей, але ваша громада відсутня у цьому переліку, радимо звернутися до своєї військової адміністрації (особисто або через гарячу лінію) й уточнити інформацію.

 

 

23 червня 2022

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради