Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У Всеукраїнський День довкілля близько 40 тисяч криворіжців вийшли на суботник

Створено: 2018-04-23 13:37:05Оновлено: 2018-04-23 13:41:27

21 квітня у всіх районах Кривого Рогу під девізом «Я люблю, коли чисто!» пройшли загальноміські заходи з благоустрою парків, скверів, алей та прибудинкових територій - загальною площею близько 450 га. Крім того, були очищені 7 км берегів річок та понад 60 км доріг.

За завданням мера Юрія Вілкула, наведення порядку в місті після зими має бути повністю завершено до кінця квітня, щоб криворіжцям і гостям було комфортно відпочивати, тим більше, попереду травневі свята. «Ще з березня у всіх районах міста повним ходом розпочалися роботи з благоустрою, проходять «Чисті четверги». Щоб місто посвіжішало, в першу чергу, наводимо лад і прибираємо парки і сквери – зони відпочинку криворіжців, прогулянок матусь з дітками», - зазначив мер.

Для забезпечення якісного прибирання і вивезення зібраного сміття в день суботника було організовано близько 30 одиниць спецтехніки: самоскиди, навантажувачі, трактори і сміттєвози. Також, в цей день містяни висадили сотні дерев і чагарників. Впорядковані території десяти дитячих і спортивних майданчиків, ліквідовано 16 стихійних сміттєзвалищ, скошена трава на території площею 2 га.

Вперше у цьому році, напередодні суботника, в місті провели конкурс-акцію «Я люблю, коли чисто». З 9 по 13 квітня в мережі інтернет криворіжці могли запропонувати ті місця, де допомогти з прибиранням треба в першу чергу. «20 квітня ми підвели підсумки конкурсу-акції. Найбільшу кількість голосів - 140, набрала локація в мікрорайоні БМВ біля будинку №8. За умовами конкурсу переможцю місто надало допомогу у проведенні суботника, забезпечивши спецтехнікою і всім необхідним», - розповів начальник управління благоустрою та житлової політики Іван Карий.

Активна учасниця конкурсу - Лариса Денисова, мешканка будинку №8 бульвару Маршала Василевського, зазначила, що важливим є не лише бажання всіх криворіжців зробити наше місто кращим, чистішим і комфортнішим, а й особистий внесок у благоустрій рідного міста. «Я вказала на територію, з якої  починається Покровський район з боку скверу «Співдружності». Тут прекрасна зелена зона для відпочинку криворіжців і вона стала логічним продовженням скверу «Співдружності». І я рада, що ми отримали підтримку міста. Думаю, що такі акції та конкурси дуже потрібні. Тільки разом ми зробимо наше місто чистішим і комфортнішим».

«Хочу щиро подякувати всім криворіжцям, які взяли участь у благоустрої міста. Це і працівники бюджетних закладів, колективи промислових підприємств і просто відповідальні жителі», - сказав заступник мера Олександр Катриченко.

Всього в загальноміському квітневому суботнику взяло участь близько 40 тисяч містян

 


 

 

23 квітня 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради