Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У Кривому Розі будуть розпочаті ремонти лікарень і до кінця року завершена реконструкція найбільшого плавального басейну

Створено: 2018-03-23 13:42:34Оновлено: 2018-03-23 13:44:15

Міський голова Юрій Вілкул і криворізькі депутати домоглись, щоб з обласного бюджету Кривому Рогу були виділені кошти на завершення капітального ремонту єдиного в області комунального 50-метрового басейну і ремонт в лікарнях.

Міський голова поставив завдання вже в цьому році запустити в роботу найбільший в Кривому Розі 50-метровий басейн ДЮСШ №1. Капітально ремонтувати басейн почали в 2016 році. «Приміщення збудоване в 1978 році і з того часу, фактично, жодного серйозного ремонту не проводилося. Коли ропочали зі стелі, виявилися інші приховані проблеми, дуже багато тріщин. Тому, довелось виконувати  додаткові роботи: зміцнювати  стіни, встановити  нові вікна,  також зробили нову чашу. Ми будуємо новий сучасний басейн, який відповідає європейським вимогам і стандартам», - сказав голова комітету з фізкультури і спорту Олександр Ступак.

Після капремонту басейн зможе приймати більше 1000 чоловік в день. Це не тільки професійні спортсмени, а й школярі, студенти, дорослі оздоровчі групи. «Кривий Ріг – єдине місто на Дніпропетровщині, що має в комунальній власності 50-метровий басейн. І, для прикладу, басейн «Метеор» у Дніпрі, який не комунальний, фінансується приватним підприємством, ремонтувався п'ять років. Ми ж за два роки впораємося з цим завданням», - підкреслив Ступак.

Також, місто направить  кошти на проведення ремонтів у лікувальних закладах. «На сесії облради криворізькі депутати підтримали пропозицію мера Кривого Рогу Юрія Вілкула та виділили гроші на заміну вікон у лікарнях №8, 11, 4, пологовому будинку №1, інфекційній лікарні і психоневрологічному диспансері»,-сказав депутат облради, начальник управління охорони здоров'я Костянтин Мурашко.

Нагадаємо, що на сесії Дніпропетровської облради депутати проголосували за передачу 13-ти медзакладів Кривого Рогу з обласної комунальної власності у міську. Це  – лікарні №3,5,9,11,14,16. Дитячі лікарні: №1,2,4. Інфекційна лікарня №1, поліклініка №5, пологовий будинок №1, дитяча стоматологічна поліклініка (Металургійний район). Це дозволить місту вибудувати планову роботу з фінансування даних установ: проводити ремонти, ефективно надавати медичну допомогу та  підвищувати якість послуг мешканцям.

 

 

 


 

23 березня 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради