Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Кривбассводоканал – соціально відповідальне підприємство, яке постійно розвивається, - Сергій Марков

Створено: 2018-03-23 13:44:51Оновлено: 2018-03-23 13:46:22

Заступник мера Олександр Катриченко до Дня водних ресурсів вручив кращим працівникам колективу КП «Кривбасводоканал» міські нагороди.

Водоканал забезпечує питною водою всіх мешканців Кривого Рогу та сільських районів - майже 300 тисяч абонентів. Це - потужний виробничий комплекс, який займається водопостачанням, водовідведенням, а після того, як частина підрозділів держпідприємства «Кривбаспромводопостачання» приєдналося до підприємства, місто отримало  єдиний комплекс з підготовки та подачі питної води.

Важливо відзначити, що комунальне підприємство вже розглянуло понад 200 заяв працівників держпідприємства про переведення. І вже 179 працівників – інженерів, лаборантів, хлораторов, гідробіолог приступили до виконання службових обов'язків на Водоканалі.

З 1 березня трудовому колективу Водоканалу, в тому числі, тим працівникам, які переходять з Промводи, на 15% підвищили заробітну плату. Згідно Законодавства, прийняти рішення і перевестися з держпідприємства на КП «Кривбасводоканал» працівники можуть до 3 квітня.

Генеральний директор КП «Кривбасводоканал» Сергій Марков сказав: «Водоканал соціально – відповідальне підприємство, яке постійно розвивається. Ми діємо строго в рамках законодавства України, в тому числі, трудового. Люди, які до нас переходять, отримують всі соціальні гарантії, заробітну плату в повному обсязі, мають всі можливості реалізувати себе і застосувати свої професійні навички на благо містян».

Заступник мера Олександр Катриченко зазначив: «Враховуючи значення підприємства для людей, місто всіляко підтримує комунальний Водоканал. Для підвищення якості надання послуг мешканцям на підприємстві була розроблена стратегія модернізації техніки. Ми підтримуємо цей напрямок і на початку року були виділені кошти на придбання нової сучасної спецтехніки, яка допоможе проводити ремонти і усувати аварії, щоб криворіжці не зазнавали труднощів».

Довідково:

Фонд державного майна України наприкінці минулого року прийняв рішення передати частину об'єктів держпідприємства «Кривбаспромводопостачання» в оренду комунальному підприємству «Міськводоканал». Разом з частиною об'єктів в підприємство, що підкоряється місту, повинна перейти і частину трудового колективу, яка обслуговує ці об'єкти. Розпорядженням мера Юрія Вілкула була створена комісія з дотримання трудових і соціальних гарантій при переході працівників держпідприємства «Кривбаспромводопостачання» на комунальний «Кривбассводоканал». До комісії увійшли депутати, представники громадських організацій, міського Центру зайнятості, керівники Водоканалу і КПВС, фахівці інспекції з праці, юристи. Держінспекцією з питань праці ніяких порушень не було виявлено. Мова про скорочення працівників «Кривбаспромводопостачання» ніколи не йшла, а виключно - про переведення всіх працівників на Водоканал.


 

23 березня 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради