Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Кривий Ріг у числі перших міст України прийняв бюджет на 2017 рік

Створено: 2016-12-22 14:45:06Оновлено: 2016-12-22 14:49:09

Депутати міськради більшістю голосів підтримали запропонований мером міста Юрієм Вілкулом соціально-орієнтований проект бюджету міста на 2017 рік. 

Міський голова підкреслив: «В бюджеті збережені всі соціальні програми, а деякі виплати ще й збільшені. Майже 80% міського бюджету складуть соціально–захищені статті. Мова йде про підтримку охорони здоров'я, освіти та культури, збереження пільгового проїзду в електротранспорті, виплату матеріальної допомоги дітям–сиротам, афганцям, чорнобильцям, підтримку воїнів АТО та їх сімей. Я поставив завдання зробити все можливе для захисту і підтримки криворіжців у цих складних умовах, в яких знаходиться наша країна». 

Секретар міської ради Сергій Маляренко сказав: «Бюджет формувався у важких умовах. Держава фактично переклала на плечі місцевих бюджетів фінансування медицини та освіти. Недофінансування по цим найважливішим галузям становить понад 21%. Для того, щоб не допустити закриття шкіл і лікарень, місто змушене виділити на ці сфери понад півмільярда гривень, які могли б піти на розвиток – на дороги, ремонти будинків та інші важливі напрями. Держава відмовилася від фінансування пільгового проїзду, позбавила підтримки хворих з важкими захворюваннями, не дала грошей на зарплату технічного персоналу шкіл, оплату комуналки. Юрій Григорович поставив завдання реально допомогти людям, підтримати їх у цей непростий час. Міський бюджет має соціальну спрямованість та максимально враховує інтереси людей».

Зокрема, у 2017 році буде збільшено матеріальну допомогу від міста - 5500 грн. учасникам війни в Афганістані (інвалідам І групи) і сім'ям загиблих та померлих учасників (у 2016 році розмір разової допомоги інвалідам І групи становив – 3 000 грн., сім'ям загиблих – 5 000 грн., сім'ям померлих – 2 650 грн.). Також, вдвічі збільшено щомісячну допомогу дітям загиблих працівників Міністерства внутрішніх справ та надзвичайних ситуацій.

Депутат міськради Віктор Артюх відзначив: «Ще один важливий напрямок соціальної підтримки - сприяння воїнам АТО. На відміну від інших міст, у Кривому Розі в наступному році не тільки збережені всі види соціальної допомоги учасникам АТО і їх сім'ям, але й передбачена нова допомога на оздоровлення - адаптацію і відновлення здоров'я дітей».

Депутат міськради Ольга Бабенко сказала: «До бюджету може бути багато питань. Однак наш обов'язок створити умови, при яких в майбутньому році будуть продовжені ремонти вулиць, з'явиться освітлення там, де його немає сьогодні, будуть відремонтовані школи і лікарні. У проекті бюджету 2017 року збережено пільги для низки категорій громадян. Є позиції, які пом'якшують удар по найбільш незахищених, особливо стосовно підвищених урядом тарифів на світло, газ і тепло. Цим людям вже просто нічого урізати в своєму сімейному бюджеті».

В 2017 році, у зв'язку із зростанням тарифів і численними зверненнями городян буде продовжена програма мера з матеріальної допомоги криворіжцям - 500 грн. Мешканці матимуть можливість відразу перерахувати цю суму на рахунок підприємства-постачальника послуг за тепло або воду на погашення наявних боргів, або, в рахунок подальшої оплати.

За бюджет міста і закладені в ньому соціальні програми не голосували депутати з «Сили людей» та утрималися представники «Укропу» й «Самопомічі».


 

22 грудня 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради