Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Депутати затвердили оновлений Статут Кривого Рогу для створення нових можливостей участі жителів у розвитку рідного міста

Створено: 2017-11-22 16:04:02Оновлено: 2017-11-22 16:08:32

Кривий Ріг - один з небагатьох не обласних центрів, який в рамках реалізації європейських підходів розробив і прийняв свій Статут і Стратегію розвитку міста.


Більше року розробкою нової редакціі Статуту територіальної громади міста займались члени робочої групи, створеної за розпорядженням мера Юрія Вілкула. До її складу увійшли депутати міськради, представники громадських організацій, вчені, юристи. Перед голосуванням пройшли громадські слухання в усіх районах міста.

В оновлений Статут внесені зміни, спрямовані на зростання участі громади у розвитку міста - з'явилися нові розділи: «Участь членів громади у здійсненні місцевого самоврядування», «Відкритість і прозорість в діяльності органів і посадових осіб місцевого самоврядування».

Секретар міськради, голова робочої групи з розробки оновленого Статуту Сергій Маляренко сказав: «Наше завдання - зробити владу відкритою для людей, створити можливості для реалізації нових ініціатив. Це наше місто і ми розвиваємо його разом. І ще один важливий момент. Для того, щоб залучати інвестиції, у міста має бути Статут. Це загальноєвропейська практика».

Голова громадської організації «РЕД ХАБ» Олег Сампір зазначив: «Оновлений Статут Кривого Рогу відповідає сучасним реаліям - в ньому враховано законодавчі зміни, в тому числі, і за повноваженнями органів місцевого самоврядування, процесів децентралізації, участі громадських організацій і жителів в життєдіяльності міста».

Важливо відзначити, що до Статуту також внесені нові, значущі для міста пам'ятні дати: 14 червня - День вшанування учасників антитерористичної операції на сході України та 29 серпня - День скорботи за загиблими в АТО.


Довідково:

Кривий Ріг - одне з перших українських міст, яке прийняло Статут міста. Він був розроблений в 2010 році під керівництвом мера Юрія Вілкула.


 

22 листопада 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради