Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Ю.Вілкул: «Робота з соціальної підтримки ветеранів Великої Вітчизняної війни буде продовжуватися та покращуватися»

Створено: 2011-09-22 12:50:56Оновлено:

22 вересня у виконкомі Криворізької міської ради відбулася урочиста зустріч міського голови Юрія Вілкула з ветеранами Великої Вітчизняної війни, учасниками партизанського руху. Захід було приурочено Дню партизанської слави, який традиційно відзначається 22 вересня.

Під час зустрічі міський голова Юрій Вілкул привітав ветеранів зі святом та відзначив, що криворіжці шанують учасників військових дій під час війни, а діяльність органів місцевого самоврядування спрямована на підтримку ветеранів та їх соціальний захист.

«Місто забезпечує виконання державних програм, направлених на соціальну підтримку цієї категорії громадян. Цього року з міського бюджету на ці цілі виділено майже 8 млн. грн., що на 2 млн.грн. більше ніж у минулому - 2010 році. За рахунок коштів міського бюджету проводиться виплата матеріальної допомоги до знаменних та ювілейних дат, допомоги сім'ям у зв'язку з важким матеріальним положенням, на лікування, поховання, фінансування послуг мобільного зв'язку більше 120 інвалідам війни і учасникам бойових дій у Великій Вітчизняній війні. Так, у поточному році з міського бюджету виплачена матеріальна допомога на суму близько 1,8 млн. грн.», - сказав Юрій Григорович Вілкул.

Крім того, міський голова зазначив, що з метою ушанування пам’яті про захисників вітчизни у Кривому Розі іменами героїв названі вулиці, є численна кількість пам’ятних знаків. Зокрема на Інгульці на честь командира партизанського загону - Георгія Максимовича Седнева названий сучасний проспект. Торік відкрита меморіальна пам'ятна дошка на честь командира партизанського загону Шангина Бориса Григоровича. «А сьогодні, - додав міський голова Юрій Вілкул: - Ми відкриємо ще один пам'ятний знак на честь підпільної молодіжної групи «Червоногвардієць», яку очолював Микола Павлович Гріне і яка діяла з лютого 1942 по лютий 1944 року».

Також під час урочистого заходу Ю.Вілкул розповів про те, що Кривий Ріг - єдине в Україні місто, що взяло на себе зобов'язання щодо утримання самотніх та не здатних себе обслуговувати громадян, створивши для них усі умови в двох комунальних закладах «Будинок милосердя» і «Будинок милосердя «Затишок». На їх утримання з міського бюджету в поточному році виділено 4,7 млн. грн. Крім того, сьогодні в місті працюють 8 територіальних центрів соціального обслуговування пенсіонерів, у яких щорік обслуговується близько 16 тисяч людей зазначеної категорії. Як запевнив міський голова, робота з соціальної підтримки ветеранів Великої вітчизняної війни буде продовжуватися і надалі та покращуватися.

Наприкінці заходу Юрій Григорович Вілкул вручив ветеранам обласні та міські нагороди.

(0564)92 13 03, [email protected]

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради