Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У Кривому Розі системно підходять до вирішення важливих питань життєдіяльності міста

Створено: 2015-07-22 16:19:23Оновлено: 2015-07-22 16:24:01

Вирішення нагальних питань медичної галузі, підтримка учасників АТО, благоустрій вулиць та парків, соціально–економічний розвиток міста – основні теми липневої сесії Криворізької міськради. В цілому, на розгляд виносилося 87 питань. Всі вони були розглянуті на постійних комісіях  і сьогодні на пленарному засіданні депутати ухвалили рішення по кожному з них.

Зокрема, на 5,6 млн. грн. збільшені видатки для розрахунків за спожиті енергоносії та виплату заробітної плати працівникам медичних закладів вторинної ланки. Це пов’язано з тим, що медична субвенція з державного бюджету не дозволяє у повному обсязі забезпечити стабільну діяльність лікарень, а тому на кожній сесії виділяються кошти на підтримку закладів охорони здоров’я.

Місто продовжує піклуватися про родини учасників антитерористичної операції і на липневій сесії передбачені 600 тис. грн для виплати разової матеріальної допомоги сім'ям загиблих учасників АТО для встановлення пам'ятників.

 Криворізькі депутати ухвалили низку рішень по програмі розвитку житлово-комунального господарства. Відтак, з міської казни спрямують кошти на реалізацію двох проектів: капітальний ремонт скверу «Квітка Кривбасу» (2 620,00 тис.грн) та скверу на вул. Співдружності (1 100,00 тис. грн).

Із серпня місто отримає додаткову дотацію з обласного бюджету у розмірі майже 40 млн. грн. Фінансовий ресурс спрямують на проведення поточних і капітальних ремонтів закладів освіти -17,3 млн. грн; придбання спеціалізованого автомобіля та сучасного медичного обладнання для медичних закладів -13,0 млн.грн., а також проведення капітальних ремонтів закладів культури - 4,6 млн. грн.

До черги денної пленарного засідання були внесені 2 додаткових питання. Одне з них стосувалося продовження ремонту мосту № 7.

«Прокурор Кривого Рогу подав позовну заяву до Господарського суду щодо проведеного тендеру та подальшого укладання договору з виконавцем послуг на проведення капітального ремонту мосту №7 через річку Саксагань, в тому числі, заяву про забезпечення позову щодо заборони виконавцю вчиняти будь-які дії щодо подальшого виконання договору на проведення робіт»,- повідомив в.о. міського голови-секретар міської ради Сергій Маляренко. Депутати підтримали рішення у якому йдеться про незгоду міської ради щодо призупинення ремонтних робіт, оскільки судовий розгляд може проходити тривалий час й тим самим загальмує роботи по відновленню руху через міст. «Враховуючи соціальну значимість об’єкта, численні звернення мешканців міста з приводу прискорення введення мосту в експлуатацію, необхідність освоєння коштів на реконструкцію, пропонуємо створити робочу депутатську групу для детального розгляду цього питання та надання відповідних пропозицій», - зазначив Сергій Маляренко.

 Відділ преси та інформації апарату міської ради і виконкому

 (056)440-04-32, mediakrivbass@ukr.net

22 липня 2015

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради