Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

КОМПЕНСАЦІЯ ЗА ПОШКОДЖЕНЕ МАЙНО: ПОДАВАЙТЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ЧЕРЕЗ АДМІНІСТРАТОРА ЦЕНТРУ «ВІЗА» («ЦЕНТР ДІЇ»)

Створено: 2022-06-22 08:28:02Оновлено: 2022-06-22 08:31:09

З початком повномасштабної війни на території України до Центру «Віза» звертаються власники пошкодженого та знищеного майна для подання відповідного повідомлення до Державного реєстру майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією російської федерації. Це внутрішньо переміщені особи, які прибули до нашого міста з міст Маріуполя, Сєвєродонецька, Авдіївки, сіл та селищ Херсонської області. Через адміністраторів Центру «Віза» вже подано близько 40 таких повідомлень.

Порядок подання інформаційного повідомлення про пошкоджене та знищене нерухоме майно затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 26.03.2022 №380, зі змінами, відповідно до яких тепер право на отримання компенсації за зруйноване і пошкоджене житло мають як фізичні  так і юридичні особи які є:

  • власниками  відповідного нерухомого майна або замовниками будівництва щодо об’єктів будівництва, балансоутримувачами відповідного нерухомого майна;
  • інвесторами у житлове будівництво об’єктів, щодо яких отримано право на виконання будівельних робіт (зокрема прийнятих в експлуатацію об’єктів, щодо яких не оформлено право власності);
  • членами житлово-будівельних кооперативів, які викупили квартиру чи інше приміщення кооперативу, але не оформили право власності на нього;
  • спадкоємцями або правонаступниками вищеперерахованих категорій.

Повідомити про руйнування фізичні та юридичні особи можуть через:

  • адміністратора центру надання адміністративних послуг або нотаріуса;
  • засоби Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (портал «Дія»);
  • мобільний додаток «Дія».

Повідомлення про пошкоджене та знищене нерухоме майно подається через адміністратора незалежно від місця проживання чи перебування фізичної особи. Це може зробити як власник житла особисто, так і його представник на підставі нотаріально посвідченої довіреності.

Якщо власників одного й того ж будинку є декілька, повідомлення подає кожен з них окремо. Якщо власник володіє декількома зруйнованими будинками, повідомлення подаються на кожен окремий будинок.

Після реєстрації повідомлення очікуйте на інформацію про початок процедури оцінки та компенсації.

Звертаємо увагу на те, що зараз скористатися такою послугою через адміністратора можуть лише фізичні особи, оскільки для юридичних осіб цей механізм технічно доопрацьовується Міністерством цифрової трансформації України. Про активацію зазначеної послуги для юридичних осіб буде повідомлено додатково.

 

МИ ПРАЦЮЄМО ДЛЯ ВАС!

 

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза»:
Тел. 0-800-500-459 (безкоштовно),
e-mail: 
[email protected],

http://viza.kr.gov.ua/

 

22 червня 2022

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради