Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Увага! Опубліковано Закон України «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю»

Створено: 2018-03-22 14:17:15Оновлено: 2018-03-22 14:19:01

Виконавчий комітет Криворізької міської ради звертає увагу суб’єктів господарювання на те, що 17 березня 2018 року, в офіційному друкованому виданні «Голос України» опубліковано Закон України «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю».

Документ набирає чинності через три місяці з дати опублікування, а саме 18.06.18 року,окрім частини 2 статті 23 цього Закону, яка набирає чинності через один рік із дня набрання чинності цим нормативним актом.

Зазначений Закон визначає правовий статус товариств з обмеженою відповідальністю та товариств з додатковою відповідальністю, порядок їх створення, діяльності та припинення, права та обов'язки їх учасників.

Основні новели Закону України

«Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю»:

1. Запровадження корпоративного договору.Це договір, за яким учасники товариства зобов’язуються реалізовувати свої права та повноваження певним чином або утримуватися від їх реалізації. Його неодмінно слід вчинити письмово. Зокрема, корпоративний договір може передбачати умови або порядок визначення умов, на яких учасник має право або зобов’язаний купити чи продати частку у статутному капіталі (її частину), а також визначати випадки, коли таке право або обов’язок виникає.

2. Оновлення порядку внесення вкладу у зв’язку зі створенням товариства. Кожен учасник повинен буде повністю внести свій вклад протягом шести місяців з дати держреєстрації товариства, якщо інше не передбачено статутом. Якщо ж учасник прострочив внесення вкладу чи його частини, виконавчий орган товариства має надіслати йому письмове попередження про прострочення. Коли учасник товариства не внесе вклад для погашення заборгованості протягом наданого додаткового строку, то загальні збори учасників зможуть прийняти рішення про виключення такого учасника з товариства.

3. Перехід частки у статутному капіталі надалі спадкоємцю чи правонаступнику у разі смерті або припинення учасника товариства без згоди інших учасників товариства.

4.Можливість виходу учасника товариства, частка якого у статутному капіталі товариства становить 50 або більше відсотків, за згодою інших учасників.

5. Чітко прописані правила стосовно виплати дивідендів. Так, їх зможуть виплачувати за будь-який період, що є кратним кварталу, якщо інше не передбачено статутом.

Виконавчий комітет Криворізької міської ради звертає увагу, що ТОВ і ТДВ мають ще рік, щоб безкоштовно привести свої статути у відповідність до нового закону та провести державну реєстрацію відповідних змін.

 

Ми налаштовані на Ваш успіх!

У нас ПРОСТО, ДОСТУПНО, ЯКІСНО!

Наші контакти:

 

Управління з питань реєстрації виконкому Криворізької міської ради:    м. Кривий Ріг, майдан Праці, 1; тел. 90-51-53, 90-51-63;  e-mail:    [email protected]

Центр адміністративних послуг «Віза»: м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна, 1; «ГАРЯЧА ЛІНІЯ»- 0-800-500-459; e-mail: [email protected].


 

22 березня 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради