Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Такої уваги до ветеранів і дбайливого ставлення до пам`яті про подвиг визволителів, як у Кривому Розі, немає в жодному місті, - ветеран Великої Вітчизняної війни Григорій Якименко

Створено: 2017-02-22 15:30:20Оновлено: 2017-02-22 15:40:30

Криворіжці шанують пам'ять про подвиг ветеранів Великої Вітчизняної війни. В день відзначення 73-ї річниці визволення Кривого Рогу тисячі жителів прийшли, аби покласти квіти до монумента «Перемога». А в Георгіївській дзвіниці в цей день були запалені свічки в пам'ять про загиблих солдатів, які визволяли Кривий Ріг від фашистів, а також в пам'ять про всіх криворіжців-учасників бойових дій.

 22 лютого, в день визволення Кривого Рогу від фашистських загарбників, у місті пройшов святковий парад, і запалили факели Пам'яті, які символізують всі дивізії, що брали участь у визволенні Кривбасу та удостоєні почесного звання «Криворізьких». Цій традиції вже понад 20 років.

Участь в урочистій церемонії взяли міський голова Юрій Вілкул, ветерани Великої Вітчизняної війни, учасники АТО, почесні громадяни Кривого Рогу, народні депутати України, керівники підприємств та представники громадських організацій.

Григорій Якименко, визволитель Кривого Рогу, ветеран Великої Вітчизняної війни сказав: «Пам'ять - це найцінніше і найдорожче, що є у людини. До тих пір, поки вона жива - живі події та люди. Для нас, людей які пройшли випробування війною - зазнали біль втрати рідних та загибелі бойових товаришів, пережили післявоєнні роки, коли ми відновлювали Кривий Ріг, дуже важливо знати, що про нас пам'ятають. Важливо відчувати реальну турботу і підтримку. Приємно, що в рідному місті усе це є. Від усіх ветеранів я дякую за це нашого мера Юрія Григоровича. Такої поваги і уваги до нас, ветеранів, такого дбайливого ставлення до правдивої історії України та збереження пам'яті про подвиг воїнів-визволителів, як є у Кривому Розі, немає в жодному місті».

 У Кривому Розі проживає близько 17 тисяч ветеранів Великої Вітчизняної війни, серед яких - 7 визволителів міста. Шостий рік, під керівництвом міського голови Юрія Вілкула, приймається міська Програма соціального захисту криворіжців. Особлива увага в ній приділяється підтримці ветеранів війни. Це і матеріальна допомога до знаменних дат, збереження пільг, багатьох з яких вже немає в інших містах, а також фінансування Криворізької організації ветеранів – найбільшої в Україні.

Також у Кривому Розі вперше в Україні були створені соціальні паспорти для учасників бойових дій, де чітко прописані потреби ветеранів. За ним ветерани отримують медичну та реабілітаційну допомогу

Вітаючи земляків з 73 річницею визволення Кривого Рогу, міський голова Юрій Вілкул наголосив: «Дорогі ветерани! Ми завжди будемо пам'ятати і шанувати ваш подвиг, надавати вам підтримку. Зробимо все, щоб звільнене, а потім і відновлене вами місто з кожним роком ставало кращим, красивішим і комфортнішим».

Після урочистостей біля меморіалу «Перемога», в академічному театрі ім. Т. Шевченка для ветеранів був організований великий святковий концерт, на якому виступили кращі творчі колективи міста.


 

22 лютого 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради