Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У Кривому Розі буде відкрито представництво Угорсько-української торгово-промислової палати

Створено: 2016-12-02 12:32:16Оновлено: 2016-12-02 12:38:49

В рамках Угорсько-українського бізнес-форуму, який проходив у місті Дебрецен, мером Кривого Рогу Юрієм Вілкулом був підписаний Меморандум про взаєморозуміння та співробітництво з Угорсько-української торгово-промисловою палатою.

Підписанням угоди сторони офіційно закріпили ділові партнерські відносини, які склалися протягом останніх кількох років між Кривим Рогом та Угорщиною. 

Загалом, співпраця буде вестися у декількох напрямках: підтримка та впровадження програм і проектів з розвитку бізнесу; пошуку можливостей якісної реабілітації воїнів АТО; навчання криворізьких студентів в Угорщині. 

Говорячи про значення  Меморандуму, міський голова Юрій Вілкул сказав: «Кривий Ріг системно налагоджує партнерські відносини з європейськими містами  та організаціями. Ми залучаємо кращі європейські практики для розвитку міста. В даному випадку ми робимо ще один крок для розширення можливості виходу нашого середнього і малого бізнесу на європейський рівень».

Президент Угорсько-української Торгово-промислової палати Шандор Гелб підкреслив: «Кривий Ріг – це перше місто, з яким ми підписали подібний  Меморандум. Поки у нас немає такого досвіду, але точно можна сказати, що в Кривому Розі буде відкрито офіційне представництво торгово-промислової палати. А це означає, що будуть доступні різні програми, які Угорщина відкриває для України».

Важливо зазначити, що завдання палати - не лише налагодження безпосередніх ділових контактів, але й передача досвіду Угорщини європейської інтеграції, причому, практично у всіх галузях промисловості і сфері послуг. Мова йде не лише  про великий, але й про середній та малий бізнес.

Довідково:

На сьогодні Кривий Ріг реалізує низку спільних проектів з європейськими організаціями та інституціями. Зокрема, зі Світовим банком – спільний проект з відкриття нових амбулаторій. Триває  робота з Європейським інвестиційним банком в рамках програми по будівництву 20 блочно-модульних котелень. Крім цього, за участю польських експертів планується побудувати міні-котельні, що дозволяють на 30% економити витрати теплової енергії, а головне – підвищити якість теплопостачання. У  рамках співпраці міста з німецьким фондом GIZ (Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit) буде реалізовано 5 комплексних проектів з поліпшення соціальної інфраструктури міста. Підписано меморандум про співпрацю з німецькою клінікою Johannes Minden, про проведення закордонними фахівцями операцій по встановленню штучних суглобів у Криворізькій міській лікарні №10 та навчання криворізьких лікарів.У Кривому Розі реалізуються такі проекти як «Громадський бюджет», «Нова генерація», «Відкритий бюджет» та інші, які представляють кращий європейський досвід розвитку громад.

 


 

02 грудня 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради