Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У Кривому Розі максимально задіяні всі ресурси для боротьби зі снігом та наслідками ожеледиці

Створено: 2014-12-02 14:41:58Оновлено: 2014-12-02 14:46:08

На сьогодні, підприємства, які надають житлові і комунальні послуги, працюють у  цілодобовому режимі. Протягом 4 останніх днів участь у прибиранні та посипанні дорожнього покриття, тротуарів та прибудинкових територій взяло більше 3 тисяч чоловік, залучено  більше 50 одиниць  спеціалізованої техніки, використано  більше 600 тон  посипкового матеріалу (суміш солі та відсіву).  

«На разі, можемо констатувати, що дороги загального користування приведені у належний стан. Є питання до внутрішньо квартальних доріг, але над цим працюємо, - сказав начальник управління благоустрою та житлової політики Олександр Катриченко, - відзначу, що у спільній справі – створити безпечні та комфортні умови для городян, нам допомагають промислові підприємства, які надали техніку для посипання проїжджої частини  не лише прилеглих  до підприємств ділянок, а й  мікрорайонів, вулиць».

У цих складних погодних умовах стежити за порядком і турбуватися про зручність  і безпеку жителів, мають також і суб’єкти господарювання. Відповідно до правил благоустрою, затверджених міською радою, окрім закріпленої за ними території,  суб’єкти підприємницької діяльності, незалежно від форм власності, зобов’язані  утримувати територію, яка знаходиться від їхньої ділянки на відстані 15 м. 

«Роботу  з прибирання снігу у  місті організовують  і контролюють не лише органи місцевого самоврядування. Ця відповідальність покладена також і на власників земельних ділянок, землекористувачів. Тож, запрошуємо  їх разом стати  на боротьбу з зимовою негодою»,- зазначив Олександр Катриченко.

Крім того, він закликав  водіїв  бути більш пильними та уважними на проїжджій частині: дотримуватися  дистанції та швидкісного режиму, адже, як показали перші дні снігопаду та ожеледиці, у ряді випадків, причинами дорожніх пригод були неуважність й нехтування користувачами транспортних засобів правилами дорожнього руху, а не стан автошляхів.

Відділ преси та інформації апарату міської ради і виконкому        
(056)440-04-32,
mediakrivbass@ukr.net  

                                                                


 


 

02 грудня 2014

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради