Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

До уваги суб’єктів господарювання, які використовують для автономного опалення котли!

Створено: 2017-11-02 12:16:02Оновлено: 2017-11-02 12:17:01

Звертаємо увагу суб’єктів господарювання на дотримання вимог природоохоронного та податкового законодавств України при використанні котлів для опалення виробничих та адміністративних приміщень.

Згідно з вимогами Законів України "Про охорону атмосферного повітря" (ст.10 та ст.11) та  "Про охорону навколишнього природного середовища" (ст.51) експлуатація всіх стаціонарних джерел викидів забруднюючих речовин здійснюється лише після отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря та за умови забезпечення охорони навколишнього природного середовища і здоров'я людей.

Відповідно до ст. 240 Податкового Кодексу України (далі - ПКУ) суб'єкти господарювання повинні сплачувати екологічний податок за викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення, у тому числі при експлуатації котлів для автономного опалення. Об’єктом та базою оподаткування є обсяги та види забруднюючих речовин, які викидаються в атмосферне повітря стаціонарними джерелами (пп.242.1.1 п.242.1 ст.242 ПКУ). Ставки податку за викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин стаціонарними джерелами визначені ст. 243 ПКУ.

Котли на будь-якому виді палива, що використовуються суб'єктами господарювання для опалення виробничих та адміністративних приміщень, є джерелом викидів забруднюючих речовин, для експлуатації яких Департаментом екології та природних ресурсів Дніпропетровської обласної державної адміністрації (далі - Департамент) видається дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря. Для його отримання необхідно звертатися до Центру надання адміністративних послуг за адресою                      м. Дніпро,  пр. Д.Яворницького, 75 та пр. Слобожанський, 42. Детальніша інформація розміщена на офіційному сайті Департаменту, для консультацій звертатися до управління екології виконкому Криворізької  міської ради за тел. 74 56 41.

Порушення суб’єктами господарювання вимог природоохоронного та податкового законодавства України тягне за собою адміністративну або кримінальну відповідальність з обов’язковим відшкодуванням шкоди, заподіяної природному середовищу.

 Дотримання вимог природоохоронного законодавства України дозволить запобігти шкідливому впливу на стан атмосферного повітря та забезпечить мешканців міста безпечним для здоров'я та життя навколишнім природним середовищем.


 

02 листопада 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради