Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Кривий Ріг – єдине місто Дніпропетровщини, що забезпечує безкоштовний проїзд дітей для оздоровлення в обласних пансіонатах

Створено: 2016-11-21 10:58:50Оновлено: 2016-11-21 10:59:55

18 листопада розпочалась ХІV сесія Криворізької міськради і в перший день депутати працювали в постійних комісіях. На сесію виноситься близько ста питань, в тому числі,  питання забезпечення безкоштовного перевезення в пансіонати відпочинку дітей пільгових категорій: сиріт, дітей–інвалідів, позбавлених батьківського піклування.

На ці цілі, за дорученням мера Юрія Вілкула, виділяються кошти з міського бюджету. Голова комітету у справах сім'ї, дітей та молоді Світлана Лавренко сказала: «Місто з особливою увагою та турботою ставиться до дітей з непростою долею. Щомісяця у «Перлині Придніпров'я» відпочиває   тридцять хлопчиків та дівчаток пільгових категорій, в «Молодій Гвардії» - до десяти діток, також діти їдуть в оздоровчий табір «Артек» під Києвом. Місто 100% бере на себе транспортне забезпечення та доставку дітей до обласного центру, звідки до місць відпочинку їх також безкоштовно везе спеціально виділений транспорт. Крім того, здійснюється супровід   дітей,  у  кожній  поїздці  завжди є медичний працівник».

Депутати - члени постійної комісії з питань бюджету - одноголосно підтримали пропозицію мера і питання буде винесено на голосування на пленарному засіданні в середу, 23 листопада.

Кривий Ріг – єдине місто Дніпропетровської області, яке безкоштовно перевозить  протягом року  дітей пільгових категорій до місця відправлення в оздоровчі пансіонати. За п'ять років у трьох пансіонатах відпочило близько півтори тисячі дітлахів. Тільки в цьому році на оздоровлення було направлено 300 хлопців та дівчат.

Також, Кривий Ріг  - єдине місто в Україні, яке  утримує  комунальні оздоровчі табори, в тому числі, на березі Чорного моря.


 

21 листопада 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради