Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Всі котельні комунального підприємства «Криворіжтепломережа» дали тепло криворіжцям. Держпідприємство «Криворіжтеплоцентраль» залишає без тепла 1000 будинків

Створено: 2016-10-21 09:23:41Оновлено: 2016-10-21 09:25:15

Всі 66 теплогенеруючих котелень КП «Криворіжтепломережа» забезпечені газом і електроенергією і вийшли на планові потужності з подачі тепла в лікарні, дитячі садки, школи та житлові будинки.

У той же час державне підприємство «Криворізька теплоцентраль» запустило лише 2 котельні. Решта 4 найбільші котельні, від роботи яких залежить теплопостачання прилеглих лікарень, установ освіти та понад 1000 житлових будинків в Покровському і Саксаганському районах, – роботу не почали.

Заступник мера з ЖКГ Олександр Катриченко сказав: «Роботи по підключенню Кривого Рогу до тепла ведуться цілодобово. По комунальному підприємству, підпорядкованому мерії, всі питання зняті, і всі його котельні на 100% в роботі. Всі школи, дитсадки, лікарні та будинки криворіжців цим підприємством до тепла підключені. У той  же час поставки тепла в найбільші спальні райони міста, які зобов'язане здійснювати держпідприємство «Криворізька теплоцентраль», досі не розпочато. Проблема – борги перед енергетиками, які вимагають погасити 60 млн. грн заборгованості. Міська влада ніяк на ситуацію вплинути не може, оскільки управління цим підприємством здійснює Фонд держмайна».

Ситуацію посилює і те, що за постановою Кабінету Міністрів № 217 «Про порядок розподілу коштів на спеціальних рахунках», Кабмін фактично «зв'язав руки» підприємствам. Гроші, що надходять від усіх груп споживачів автоматично, без участі самих підприємств, розподіляються з рахунків. У підсумку, коштів, які залишаються у розпорядженні власне підприємства, катастрофічно не вистачає для своєчасної оплати за електроенергію та  транспортування газу.

Нагадаємо, ще 27 липня за пропозицією мера Юрія Вілкула на сесії міськради депутатами було піднято питання щодо ситуації, яка склалася з ДП «Криворізька теплоцентраль». Наголошувалося, що Кабмін має звернути увагу на те, як забезпечується підготовка держпідприємства до зими, а також не допустити його приватизацію. Відповідне звернення було направлене в Кабінет Міністрів і Верховну Раду України. Однак, вимоги криворіжців не були почуті.

Підключення Кривого Рогу до тепла розпочалося з 15 жовтня. За вихідні вдалося підключити до тепла життєво важливі об'єкти – пологові будинки, дитячі лікарні, частину шкіл і дитячих садів. Однак, початок роботи усіх котелень у вихідні дні став неможливим через зволікання з боку «Нафтогазу» з визначенням лімітів (обсягів поставок) на газ теплопостачальним організаціям Кривого Рогу. Подібна ситуація склалася і в багатьох інших містах України.

Завдяки досягнутим 17 жовтня домовленостям між мером Кривого Рогу Юрієм Вілкулом та НАК «Нафтогаз», Кривий Ріг першим у Дніпропетровській області отримав ліміти на газ. Тепло подається незважаючи на те, що заборгованість мешканців міста за теплоносії становить 260 млн грн.


 

21 жовтня 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради