Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

З Днем Європи в Україні!

Створено: 2022-05-21 09:27:38Оновлено: 2022-05-23 11:45:07

Цьогоріч Україна відзначає День Європи перебуваючи у стані повномасштабної війни проти російського агресора. У 2022 році на карту поставлено мир та єдність у Європі. Війна російського агресора з Україною жорстоко нагадує нам, наскільки актуальною та важливою є взаємопідтримка усього європейського континенту.

Відродити європейську мрію та активізувати європейську інтеграцію – це обов'язок кожного з нас. Однак війна довела нам, що для захисту життя і здоров'я громадян та збереження нашої економіки Європейський Союз має вжити рішучих дій, відповідних загрозливим нам небезпекам.

День Європи поєднав місцеві та європейські історичні надбання та ментальні цінності, представляє культурні рішення європейських проблем, роблячи наше місто, як і всю країну більш інклюзивним, демократичнішим, культурнішим та кращим місцем для життя.

Цьогоріч День Європи в Україні має особливе значення, адже українці боронять демократичні європейські цінності ціною власного життя, захищаючи не лише Україну від російського загарбника, але і всю Європу.

Це день єдності України та Європейського Союзу перед обличчям спільної загрози. Сьогодні Європейський Союз стоїть пліч-о-пліч з Україною, надаючи всебічну підтримку Україні та українцям від військової до гуманітарної. Разом ми є потужною силою для оборони цінностей вільного демократичного світу, таких як верховенство права, свобода, демократія, рівність та повага до прав людини і людської гідності.

До початку пандемії 2020 року ми кожного року спільно з активною громадою міста, яка пропонувала свої захоплюючі ідеї та долучалася до їх реалізації, організовували цікаве та яскраве свято, участь у якому брали різні колективи, майстри хенд-мейду, громадські та благодійні організації та інші. Це свято припало до душі криворіжцям та про нього вже багато хто знає, тож приїздять гості з інших міст України та закордону.

День Європи відіграє непересічну роль у формуванні громадської думки в Кривому Розі про майбутнє нашого міста та держави в цілому, це можливість започаткування нової успішної моделі нашого міста з перейняттям європейських цінностей, інтересів, досвіду.

Навіть війна нам з вами не завадить впроваджувати європейські стандарти життя в нашому рідному місті, адже шануючи цей день, ми підтверджуємо своє прагнення стати частиною євроспільноти. Ми демонструємо, що бути повноправним членом Євросоюзу – це не тільки державна політика, а щире прагнення мешканців міста та й українців у цілому. І цей вибір є вільним і усвідомленим.

21 травня 2022

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради