Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Євген Удод перевірив старт ремонтних робіт в одному з будинків, що переміг в конкурсі міської програми «Теплий дім»

Створено: 2017-04-21 15:18:23Оновлено: 2017-04-21 15:21:56

Перший заступник мера Євген Удод зустрівся з мешканцями будинку № 108 по вул. С. Колачевського в Тернівському районі.

У п'ятиповерховому будинку чотири під'їзди, шістдесят квартир. За умовами конкурсу самі мешканці визначили фронт ремонтних робіт. Це  встановлення енергозберігаючих вікон в під'їздах, енергозберігаючих світильників, ремонт відкосів. У програмі «Теплий дім» закладено співфінансування - мешканці будинку повинні сплатити незначну (до 3%) суму витрат. Основна частина фінансування надійде з міського бюджету.

«Програма «Теплий дім» стартувала і вже в кінці квітня - на початку травня ми зможемо побачити перші її результати. З огляду на те, як уряд підняв ціни на енергоносії, подібні міські проекти зараз дуже затребувані людьми. Дахи, вікна в під'їздах, труби в підвалах -  все це підлягає ремонту. В рамках конкурсу визначено 17 будинків переможців, в яких буде проведена термомодернізація», - сказав перший заступник мера Євген Удод.

«Ми не очікували, що увійдемо до числа переможців. Це стало приємним сюрпризом для нас усіх - розповів куратор проекту від мешканців будинку Микола Янів. - Будинок уже далеко не новий і опалення залишає бажати кращого. Очікуємо відчутних змін від цього ремонту. Зиму будемо зустрічати в теплі».

«Мешканці з нетерпінням чекають початку робіт. Наша компанія обслуговує цей будинок і, дійсно, нові міжповерхові вікна поліпшать загальну картину двору і будинку. Це і естетичний вигляд, і комфорт» - сказав директор ТОВ «Затишок - 2011» В'ячеслав Сильвестров.

За словами першого заступника мера Євгена Удода, в ході реалізації програми, мешканці самі будуть контролювати якість матеріалів і виконані роботи.

«Ми наполягаємо, щоб жоден акт не був закритий без підпису будинкового активу» - ще раз акцентував увагу Євген Удод.

Довідково.
У листопаді 2016 року 17 міських багатоповерхівок стали переможцями конкурсу за Програмою «Теплий дім». Кожен будинок отримав, в середньому, до 200 тисяч гривень з бюджету на проведення комплексу робіт. Мешканці просять замінити вікна в під'їздах, утеплити підвали і виконати термоізоляцію труб.


 

21 квітня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради