Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У Кривому Розі розпочалася підготовка до проведення конкурсу «Громадський бюджет-2019»

Створено: 2018-03-21 15:36:26Оновлено: 2018-03-21 15:37:53

До розробки положення конкурсу «Громадський бюджет-2019» запрошують молодь Кривого Рогу.

Міський голова Юрій Вілкул поставив завдання розпочати підготовку до проведення конкурсу проектів «Громадська бюджет-2019». На робочій зустрічі відбулося обговорення основних положень проекту, участь у ньому взяла активна молодь міста: студенти, робітнича молодь, представники молодіжного виконкому та громадських організацій.

Заступник мера Андрій Полтавець сказав: «Ми провели три конкурси «Громадський бюджет». Вже розпочата реалізація проектів-2018 і паралельно йде розробка положення конкурсу на 2019 рік. Ми відкриті до пропозицій та ідей нашої молоді. Ви - майбутнє нашого міста, вам його будувати і розвивати».

Народний депутат Костянтин Павлов зазначив: «Для залучення криворіжців у проекти розвитку міста ми реалізуємо сучасні соціальні проекти. «Громадський бюджет» - це прекрасна можливість для того, щоб пропонувати свої ідеї з розвитку рідного Кривого Рогу та з допомогою міста втілювати їх у життя».

Для криворіжців, які прагнуть змінити місто, проводитимуться інформаційні заходи: круглі столи, зустрічі, обговорення. Робота над удосконаленням Положення конкурсу «Громадський бюджет-2019» буде проводитись, враховуючи проблеми та зауваження, які виникали при реалізації минулих конкурсів.

Ілля Лисокінь, студент Криворізького педагогічного університету зазначив: «Ми брали участь в обговореннях Стратегічного плану розвитку міста, проведення Дня Європи у Кривому Розі, обговорювали концепцію Відкритого бюджету і зараз беремо участь в обговоренні правил проведення конкурсу «Громадський бюджет -2019». Дуже добре, що в місті нас чують і у нас є можливість реалізувати плани та ідеї, щоб зробити Кривий Ріг по-справжньому європейським містом».

З проектом конкурсу ГБ-2019 містяни можуть ознайомитися на сайті Криворізького міськвиконкому. Всі питання і пропозиції приймаються за тел. 74-84-75; 92-13-17, писати на адресу: gb.kr.city@gmail.сом також можна звертатися в управління економіки - каб. 222, 428.

Довідково:

Кривий Ріг першим в Україні почав системно реалізовувати європейський проект «Громадський бюджет». За пропозицією мера Юрія Вілкула в 2017 році було в півтора рази збільшено фінансування «Громадського бюджету» - з 10 до 15 млн. грн. Це привернуло ще більше учасників і дозволило розширити список проектів. Завдяки двом етапам конкурсу «Громадський бюджет» в Кривому Розі вже реалізовано 88 проектів з розвитку міста. У 2018 році їх буде ще 47.


 

21 березня 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради