Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У Кривому Розі створена міцна база для занять спортом та гармонійного фізичного розвитку юних криворіжців

Створено: 2014-03-21 15:37:09Оновлено:

Впровадження якісно нового підходу у питаннях  фізкультурно-оздоровчої та спортивної роботи у загальноосвітніх та позашкільних закладах міста  дозволило суттєво оновити та зміцнити матеріально-технічну спортивну базу  шкіл. Задля забезпечення максимально комфортних та зручних умов  у діяльності  спортивних шкіл  Кривого Рогу  за ініціативи міського голови Юрія Вілкула з міського бюджету протягом 2011-2013 років виділено  більше 18 мільйонів гривень на проведення капітальних ремонтних робіт, реконструкцій спортивних споруд та  покращення матеріально-технічної бази спортивних об’єктів міста.

За три останніх роки  фінансування спортивної інфраструктури   зросло  втричі. За підтримки міського голови у Кривому Розі  започаткована практика спорудження майданчиків з тренажерним обладнанням на території    навчальних закладів. І тепер у вільний час хлопці та дівчата можуть  займатися на  сучасних тренажерах, загартовувати та  зміцнювати  здоров’я.  На сьогодні у місті функціонує  92 майданчика з тренажерами на базі загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладів. Протягом 2011-2013 років на їх встановлення виділено 8 млн. 416 тис. грн. У Дзержинському районі діє багатофункціональний сучасний  спортивний комплекс, який складається з футбольного поля зі штучним покриттям, волейбольно-баскетбольного майданчика, бігових доріжок зі стрибковою ямою та атлетичного містечка. Він розташований на території спеціалізованої  школи №4.

Новий період розпочався у житті ДЮСШ №3 (Центрально-Міський район). Ремонт у закладі  не проводився  з 1970  року.  За 2 останніх роки  тут   капітально відремонтували  трибуну  та підтрибунні приміщення,  придбали сучасне спортивне обладнання, оновили стадіон «Спартак». Перед вихованцями  закладу  відкрилися  широкі перспективи  для   наполегливих і, головне, результативних тренувань. Так, за підсумками 2013 року спортсмени  ДЮСШ №3  вибороли  більше  70 призових місць на   змаганнях  представницького  рівня – міських,  обласних, всеукраїнських.

Системний та постійний  характер  має робота  щодо зміцнення та  оновлення  навчально-тренувальної бази ДЮСШ №2.  У 2013 році з міського та районного бюджетів  виділено більше  1 мільйона гривень. Кошти пішли на заміну стелі у плавальному  басейні, оновлення фасаду закладу.         

Протягом минулого навчального року всі дитячо-юнацькі спортивні школи міста пройшли державну атестацію навчальних закладів.  А ДЮСШ №1, 2, 10 отримали  відзнаки атестаційної комісії.

Завдяки плідній налагодженій роботі міської влади, тренерської та освітянської команди, підприємств міста різними формами фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масовою роботою охоплено 21844 (86%) дітей дошкільного віку та 56694 (94%) шкільного віку.

Довідково: У Кривому Розі функціонує 169 спортивних зала, 100 приміщень для фізкультурно-оздоровчих занять, з них – 47 з тренажерним обладнанням, 604 площинних спортивних споруди, в тому числі це – 216 майданчиків з тренажерним обладнанням, 15 тенісних кортів, 8 футбольних полів та 365 інших майданчиків, з них 13 з синтетичним покриттям. Працюють басейни у дитячо-юнацьких спортивних школах № 1, 2, 6, 8, 10 в 27 дошкільних навчальних закладах та 1 не стандартний басейн КГ №91.

Діє 10 комунальних дитячо-юнацьких спортивних шкіл міста. Тут  проводяться заняття з 16 видів спорту (плавання, легка атлетика, шахи, дзюдо, художня гімнастика, баскетбол, бокс, акробатика, греко-римська боротьба, вільна боротьба, крім того, діють настільний та великий теніс, футбол, гандбол, хокей на траві й волейбол), у котрих займається 7000 дітей різного віку

(056)440-04-32, mediakrivbass@ukr.net    


 

21 березня 2014

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради