Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

ОБМІНЮЙТЕ ПОСВІДЧЕННЯ ВОДІЯ У ЦЕНТРІ «ВІЗА»!

Створено: 2022-02-21 10:51:38Оновлено: 2022-02-21 10:54:04

Центр адміністративних послуг «Віза» («Центр Дії») виконкому Криворізької міської ради має досвід роботи з оформлення посвідчення водія та реєстрації транспортних засобів. Вже понад два роки в ЦНАПі працює сервіс «ЗЕЛЕНЕ СВІТЛО», та 420 водіїв обміняли свої посвідчення.

Запрошуємо до Центру «Віза» (площа Молодіжна, 1) обміняти тимчасове посвідчення водія, видане вперше, на постійне.

Дійсним воно буде протягом 30 років. Проте, обмін першого посвідчення водія можливий виключно після закінчення строку його дії, а не раніше. Відповідно до пункту 25-1Постанови КМУ від 8 травня 1993 року №340 обмін посвідчення водія, виданого особі вперше, проводиться без складання іспитів за умови вчинення особою протягом двох років з дня видачі такого посвідчення не більше двох адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху та не вчинення нею кримінального правопорушення, передбаченого статтею 286 Кримінального кодексу України. Якщо такі порушення були, то громадянин обмінює своє посвідчення водія на постійне лише після складання практичного та теоретичного іспитів у сервісному центрі МВС.

Вартість виготовлення посвідчення водія – 243 грн. (без послуг банку).

Ознайомитись з переліком документів, необхідних для вищезазначених послуг, можна в інформаційних картках на вебпорталі Центру «Віза» (https://viza.kr.gov.ua) в розділі «Транспорт».

 

Надання зазначених послуг МВС здійснюється за принципом екстериторіальності, тож кожен громадянин, незалежно від місця проживання, може замінити чи отримати посвідчення водія, у головному офісі Центру «Віза» («Центр Дії»).

Також Центр «Віза» («Центр Дії») традиційно інформує замовників адміністративних послуг про можливість отримання нових онлайн-сервісів.

8 лютого 2022 року на масштабному заході, четвертому Diia Summit, було презентовано низку державних послуг, які перейшли в онлайн-площину.

Серед них, нові адміністративні послуги та зручні сервіси для громадян України:

  • Зміна належного користувача транспортного засобу через застосунок Дія. У декілька кліків ви можете пошерити техпаспорт у застосунку будь-якій людині, яка користується вашим авто.
  •  Довідка про несудимість. Близько мільйона громадян щороку замовляють цей документ. Він потрібен здебільшого для влаштування на роботу та у інших випадках. Зараз довідку можна замовити в зручному застосунку Дія. Зручно, швидко, надійно!

 

МИ ПРАЦЮЄМО ДЛЯ ВАС!

 

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза»:
Тел. 0-800-500-459 (безкоштовно),
e-mail:
[email protected],

http://viza.kr.gov.ua/

 

 

21 лютого 2022

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради