Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

ВІДЗНАЧЕННЯ 78-Ї РІЧНИЦІ ВИЗВОЛЕННЯ М.КРИВОГО РОГУ ВІД НАЦИСТСЬКИХ ЗАГАРБНИКІВ. ІНФОРМУЄМО ПРО ПРОГРАМУ «ЕНЕРГОДІМ»

Створено: 2022-02-21 13:07:51Оновлено: 2022-02-21 13:09:11

Коментує начальник управління культури виконкому

 Криворізької міської ради Наталя Стрига

 

        Місто готується зустрічати 78 річницю визволення м. Кривого Рогу від нацистських загарбників.

        21 та 22 лютого відбудуться міські та районі урочисті покладання квітів  до братських могил радянських воїнів, тематичні заходи в закладах культури.

        Докладно з розкладом цих заходів мешканці міста можуть ознайомитися на офіційному  вебпорталі міста Кривого Рогу «Криворізький ресурсний центр» в розділах «Кривий Ріг: події, заходи, свята» за посиланням https://www.krmisto.gov.ua/ua/index.html, «Культурно-мистецькі заходи»  за посиланням https://www.krmisto.gov.ua/ua/cultural_events.html

        Також,  численні тематичні заходи будуть розміщуватися на сторінках закладів культури міста  в  Facebook, Instagram, YouTub.

       Запрошуємо всіх криворіжців доєднатися до святкування 78-ї річниці визволення м. Кривого Рогу від нацистських загарбників.

 

 

Коментує заступник начальника відділу з питань енергоменеджменту та впровадження енергозберігаючих  технологій  виконкому міської  ради Костянтин Касьяненко

 

 

Учасниками Програми (тобто бенефіціарами) можуть стати лише об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ). Адже саме ОСББ є тією юридичною особою, яка реалізує права співвласників на володіння та користування спільним майном у будинку.

 

  • Які переваги участі Програмі «Енергодім»?

 

Участь у програмі «Енергодім» дає ОСББ та кожному співвласнику можливість відчути переваги комплексної енергомодернізації багатоквартирного будинку.

Завдяки модернізації будинку Ви отримаєте: 

  • відшкодування до 60−70% витрат на роботи, матеріали та обладнання залежно від Пакета заходів з енергоефективності;
  • зниження енергоспоживання;
  • зменшення рахунків за комунальні послуги (комплексна енергомодернізація допомагає знизити енергоспоживання до 50% (а в деяких випадках — і більше);
  • поліпшення зовнішнього вигляду будівлі;
  • підвищення комфорту та умов проживання;
  • підвищення вартості нерухомості;
  • поліпшення технічного стану будівлі;
  • якісне виконання робіт, що забезпечується авторським та технічним наглядом;
  • свідоме ставлення до екологічної ситуації в світі завдяки зменшенню викидів СО2.

 

 

За орієнтовними розрахунками, пакет «Легкий» може надати в середньому 20% економії за опалення. За пакетом «Комплексний» економія на опаленні може досягнути 60%.

Так, за результатами впровадження проектів прогнозна економія складатиме:

  • пакет А: економія 25 кВт⋅год на 1 м2,
  • пакет А : для багатоквартирного будинку площею 8 000 м2 економія 200 тис. кВт⋅год.;
  • пакет Б економія 70 кВт⋅год на 1 м2,
  • пакет Б: для багатоквартирного будинку площею 8000 м2 економія 560 тисяч кВт⋅год

 

  • У якому обсязі  можна отримати відшкодування вартості кредиту від міста по Програмі «Енергодім»?

 

На сесії міської ради від 24.11.2021 року було прийнято рішення «Про внесення змін до рішення міської ради від 25.05.2016 №551 «Про затвердження Програми відшкодування витрат за кредитами, що надаються об’єднанням співвласників багатоквартирного будинку та житлово-будівельним кооперативам на впровадження енергоефектив-них заходів у житловій сфері на 2016–2023 роки» згідно з яким з міського бюджету відбуватиметься  відшкодовування:

– відсотків за кредитом та від 10 до 30 відсотків суми кредиту, залученого ОСББ для розробки проєктно-кошторисної документації та виконання заходів з енергоефективності, що входять до пакету «Б» («Комплексний»), визначених Програмою підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім»;

– 20 відсотків суми кредиту, залученого ОСББ для виконання заходів з енергоефективності, що входять до пакету «А» («Легкий»), визначених Програмою підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім».

 

21 лютого 2022

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради