Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У Кривому Розі міська комісія перевіряє продукти харчування у школах і дитячих садках

Створено: 2017-02-21 16:57:20Оновлено: 2017-02-21 17:00:09

Комісія з контролю за якістю продуктів, створена за дорученням мера Юрія Вілкула, розпочала роботу з 10 лютого. За цей час було проведено забір продуктів у чотирьох районах - в 15 школі Металургійного району, 130 - Довгинцівського, в Покровському районі - в 126 школі й в Саксаганському перевірили дитячий садочок  №32.

Наступним районом, в якому 21 лютого працювала комісія, став Інгулецький. Начальник міського управління освіти і науки Тетяна Кріпак сказала: «Район визначаємо заздалегідь, це пов'язано з графіком поставки продуктів. Що стосується навчального закладу - його вибір повністю лягає на депутата міськради, який сам виявив бажання взяти участь в роботі комісії. Про це ми дізнаємося буквально в момент виїзду. Наприклад, сьогодні, за пропозицією депутата Дмитра Антонова, ми їдемо до 73 школи».

Крім депутатів міськради в комісію входять представники батьківських комітетів, громадськість, технологи, працівники управління освіти. Обов'язкова умова - у членів комісії має бути пройдений медогляд, адже вони заходять на харчоблоки закладів.

Що стосується списку продуктів,які перевіряються, то він був сформований, виходячи з результатів батьківського он-лайн-опитування на сайті міського управління освіти і науки. На думку батьків, в першу чергу необхідно перевірити м'ясо, рибу, ковбасні вироби, «молочку», овочі та соки. «Вибірково беремо продукти в кожному районі. Все це ми здаємо на перевірку спеціалістам підприємства «Кривбасстандартметрологія». У разі виявлення неякісної продукції - договори з постачальниками мають бути розірвані в негайному порядку і проведені нові конкурси. Таке завдання поставив міський голова Юрій Вілкул», - підкреслила Кріпак.

Нагадаємо, що закупівлями продуктів харчування займаються виключно районні відділи освіти, в яких створені і діють тендерні комітети. Райони в повному обсязі несуть відповідальність за те, які продукти, за якою ціною і у якого постачальника вони набувають.

На цьому тижні будуть проведені перевірки в закладах освіти Центрально-Міського та Тернівського районів. Результати лабораторних досліджень всіх відібраних продуктів будуть готові до середини березня і тоді опубліковані.


 

21 лютого 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради