Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Юрій Вілкул: «У рамках своїх повноважень ми будемо робити все необхідне для забезпечення правопорядку та безпеки життя жителів Кривого Рогу»

Створено: 2012-07-02 11:37:07Оновлено:

27 червня відбулося пленарне засідання сесії міської ради, під час якого серед іншого розглядалося питання взаємодії органів місцевого самоврядування міста з правоохоронними органами щодо забезпечення законності, правопорядку й безпеки жителів Кривого Рогу.

Як відзначив міський голова Юрій Вілкул: «Я вважаю, що Кривий Ріг повинен бути лідером не лише за економічними показниками, а й комфортним, благоустроєним та, що дуже важливо - безпечним містом». Тому це питання розглядається не випадково.

Міська влада постійно надає допомогу правоохоронцям за діючою міською програмою. Так у цьому році вона складає 3 млн. 400 тис. гривень. Така підтримка надавалася місту й раніше - за період з 2005 по 2011 роки склала 13,5 млн. грн. На ці кошти придбано автомобілі, системи відеоспостереження, радіостанції та інше обладнання. На теперішній час у місті встановлені й працюють у режимі реального часу 25 камер відеоспостереження, що дає можливість оперативно реагувати на повідомлення про злочини, ефективно використовувати наявні сили та засоби у місті. Хоча цієї кількості недостатньо для такого великого міста як Кривий Ріг, але це дало певні позитивні результати Так, у 2011 році кількість розбійних нападів у місті скоротилась на 31%, хуліганських дій – на 19%, вбивств – на 50%, квартирних крадіжок – на 27%. Та, нажаль, протягом пяти місяців поточного року зросла злочинність за деякими категоріями. Це злочини, які скоєні в громадських місцях та злочини, скоєні неповнолітніми. Тому відповідними службами місцевої влади посилено роботу з профілактики порушень серед неповнолітніх, серед яких сім’ї, що знаходяться в «групі ризику». Також 480 неповнолітніх, що опинилися у сладній життєвій ситуації, отримали можливість відпочити у літніх лагерях відпочинку. На їхнє харчування виділено 67 тис.грн. Для попередження рецидивних злочинів велика робота проводиться з тими, хто відбув покарання. Вирішується таке важливе для цих людей питання як працевлаштування. У 2012 році вже працевлаштовано 36 чоловік, 100 направлено до центрів зайнятості. Проводяться заходи щодо соціального захисту малозабезпечених сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Постійно розширюється можливість щодо відвідування зон відпочинку та заняття спортом для молоді та дітей.

З метою підвищення ефективності роботи правоохоронних органів, охорона правопорядку в громадських місцях здійснюється у місті новоствореною «Криворізькою муніципальною гвардією», яка охороняє парки, сквери, станції та лінії швидкісного трамваю, що надає можливість правоохоронним органам міста ефективніше працювати. Також серед населення міста проводиться робота щодо отримання правових знань і навичок їх застосування, забезпечення доступу громадян до джерел правової інформації. Проводиться активна робота з громадськими формуваннями, які допомагають в охороні порядку на вулицях міста. Створюються всі умови для покращення роботи дільничих інспекторів міста.

Вирішення цих питань включає в себе цілий комплекс заходів та завдань як від відповідних служб міста, так і від самих городян. Необхідно розвивати такі почуття як небайдужість до чужої біди та взаєморозуміння. Адже злочинність - це проблема всього суспільства. Одне з важливих завдань міської влади - зробити все можливе для покращення умов роботи правоохоронних органів та забезпечити криворіжцям безпечні умови життя.

(0564)92 13 03, [email protected]

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради