Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Ю. Вілкул: В умовах воєнного стану відділи державної реєстрації актів цивільного стану продовжують працювати та надавати послуги криворіжцям

Створено: 2022-04-02 08:49:44Оновлено: 2022-04-02 08:52:29

В. о. міського голови Кривого Рогу Юрій Вілкул провів на базі Центрально-Міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану (ДРАЦС ) робочу нараду щодо організації діяльності та надання послуг реєстрації у новому форматі.

 

 

«Не дивлячись на непростий час у Кривому Розі життя продовжується – народжуються нові криворіжці, створюються молоді родини. Навіть за умов воєнного стану відділи державної реєстрації працюють у штатному режимі. Дуже приємно, що за весь період воєнного часу у місті вже зареєстровано 169 новонароджених хлопчиків та 162 дівчаток, а 554 криворізьких пар створили родини. Я вдячний всім працівникам криворізьких відділів ДРАЦС за вашу працю, за те, що не залишаєте виконання своїх обов’язків, допомагаючи мешканцям нашого міста пережити радісні, а часом, і сумні події». – підкреслив Юрій Вілкул.

У Кривому Розі державну реєстрацію актів цивільного стану забезпечують 6 відділів. Вони надають послуги з реєстрації народження, шлюбу, розірвання шлюбу, смерті, внесення змін до актових записів, повторної видачі документів незалежно від місця проживання.

«З метою захисту персональних даних громадян в умовах воєнного стану робота ДРАЦС тимчасово призупинялась, однак послуги мешканцям надавалися безперебійно. Реєстрація проводилась без використання державного реєстру, а вже після поновлення роботи Реєстру всі відомості внесені до нього згідно з вимогами законодавства. На даний момент що значно збільшилась кількість реєстрації шлюбів, а кількість розірвання навпаки - зменшилась.

Крім того, під час війни реєстрація шлюбу проводиться у скорочені строки та без сплати державного мита, також змінився порядок державної реєстрації шлюбу. Наразі, реєстрацію можна провести без особистої присутності одного з наречених для окремих категорій населення – це нововведення» - сказала Наталія Зирянова, начальник Центрально-Міський відділу ДРАЦС.

Реєстрації народження дитини також проводяться з деякими особливостями: за відсутності медичного свідоцтва про народження дитини реєстрація відбувається на підставі довідки довільної форми без проставлення печатки, яка вважається документом, що підтверджує факт народження дитини й прирівнюється до медичного свідоцтва. Державна електронна комплексна послуга «єМалятко» тимчасово не надається, у зв’язку із призупиненням роботи державних реєстрів.

Наталія Зирянова наголосила : «Криворіжці та мешканці інших регіонів, що знаходяться на території Криворізької громади мають можливість звернутися до будь-якого відділу державної реєстрації актів цивільного стану міста та отримати втрачений документ. Для тих, хто має намір виїхати до інших держав, які вимагають пред’явлення документів з проставленим апостилем послуга продовжує надаватися».

Всі відділи ДРАЦС працюють з понеділка до пятниці з 08:00 до 17:00, у суботу - з 08:00 до 15:45 з технічною перервою з 12:00 до 12:45.

 

 

02 квітня 2022

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради