Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Юрій Вілкул: У Кривому Розі вже прийняли понад тисячу біженців. Криворізький характер - це не тільки міцна воля, а ще й милосердя до тих, хто опинився в скрутному становищі

Створено: 2022-03-02 12:54:52Оновлено: 2022-03-02 12:56:19

Пункт, до якого  можуть звернутися люди, що вимушено покинули свої міста внаслідок війни, працює цілодобово за адресою вул. Криворіжсталі, 52 у міському закладі культури «Народний дім». Телефони Пункту +380564947607 та +380564947602

В. о. міського голови, заступник  голови Ради оборони м. Кривого Рогу Юрій Вілкул провів робочу  нараду та проконтролював організацію прийому біженців, що прибувають до Кривого Рогу. Напередодні Пункт відвідала делегація Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН), яка відзначила високий рівень організації цієї роботи в місті.

Юрій Вілкул сказав: «У складних умовах війни всі ще раз переконалися, що криворізький характер - це не тільки міцна воля, сила та сталева витривалість, а ще й милосердя до тих, хто опинився в скрутному становищі. І ми називаємо тих, для кого наше місто стало новою домівкою, не переселенцями, а «новими» криворіжцями. Ми продовжимо  надавати  їм необхідну допомогу».

Голова Всеукраїнської організації «Егіда центр» Лариса Сидоренко, яка опікується питаннями вимушених переселенців, підкреслила, що з 2014 року в Кривому Розі створена найкраща в Україні міська програма підтримки переселенців. «З 2014 майже 18 тисяч людей, які втратили практично все через війну, перемістилися до Кривого Рогу. Такої допомоги, як люди отримали у Кривому Розі, вони не отримали в жодному з міст України, починаючи від допомоги в лікуванні до вирішення житлових питань. І знаєте як відчути, що люди отримали необхідну допомогу і відчувають себе комфортно? За цей час в родинах переселенців в Кривому Розі народилось 464 малюка і вони на новій батьківщині ростуть щасливими!», - сказала Сидоренко, яка в 2014 році переїхала з донькою до Кривого Рогу з Макіївки (Донецька область).

У Пункті прийому прибуваючого населення працюють фахівці підрозділів міської та районної влади, що здійснюють облік та реєстрацію прибуваючих громадян, проводять їх розселення, лікарі та психологи надають медичну та психологічну допомогу.  Також, надають допомогу фахівці проєкту Ради Європи з подолання посттравматичного синдрому, що часто буває у людей, які пережили трагедію війни. Пункт облаштовано місцем для зберігання особистих речей, місцем надання психологічної допомоги, медичним пунктом, кімнатою матері та дитини, приміщенням з ліжками для тимчасового перебування, технічним обладнанням та комп’ютерами. Місто забезпечило Пункт транспортом для доставки людей в гуртожитки для поселення.

УВКБ ООН надало Кривому Рогу гуманітарну допомогу для підтримки біженців.

Станом на 08:00  1 березня  до Кривого Рогу прибуло 1100 осіб з Луганської, Донецької та Херсонської областей. Людей розмістили в гуртожитках та територіальних центрах.

02 березня 2022

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради