Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У Кривому Розі запрацювали пункти прийому заяв на отримання часткової компенсації оплати послуг за тепло- і водопостачання

Створено: 2018-02-02 15:55:26Оновлено: 2018-02-02 15:59:10

У 2018 році, в умовах зростання  тарифів, в Кривому Розі буде продовжена програма мера Юрія Вілкула з часткової компенсації оплати послуг за тепло- і водопостачання для криворіжців. Для зручності розрахунків людей з постачальниками послуг вона буде проводитися не готівкою, а перераховуватися на рахунок підприємства-постачальника послуг за тепло або за воду на погашення  боргів, або в рахунок подальшої оплати.

Директор департаменту соціальної політики Інеса Благун сказала: «Кривий Ріг для підтримки людей робить те, що є далеко не в кожному  місті. Крім того, міська влада взяла на себе виконання багатьох соціальних програм, які на державному рівні були відмінені. Для того, щоб підтримати людей в нинішній складний час, два роки тому в Кривому Розі, з ініціативи мера стартувала програма, за якою місто частково компенсує жителям оплату за тепло і воду. У минулому році таку допомогу отримало 146 тисяч сімей».

Порядок призначення компенсації залишається без змін. Оформити і отримати компенсацію криворіжці зможуть протягом року. Заяви та документи будуть прийматися до 1 грудня 2018 року. «Тому, людям не потрібно хвилюватися, витрачати свій час і простоювати в чергах у перші ж дні роботи пунктів прийому. Гроші на програму соціальної підтримки в повному обсязі закладені в міському бюджеті », - підкреслила Інеса Благун.

«Подати заяву на отримання допомоги жителі можуть вже з сьогоднішнього дня. У кожному районі відкрито від 4 до 10 пунктів прийому заяв. В цілому, по місту їх 50. Також, подати документи можна буде і в виїзному Мобільному офісі Центру адмінпослуг, який почав роботу з кінця минулого року. У лютому вже перші три тисячі криворіжців отримають по 500 грн. », - додала Благун.

Така допомога надаватиметься на одне домоволодіння і на один вид комунальних послуг.

Нагадаємо, категорії жителів, які можуть оформити допомогу, залишилися без змін. Це воїни АТО, чорнобильці, пенсіонери, студенти, одинокі матусі, а також тата, які самі виховують дитину, працівники бюджетних організацій, члени багатодітних сімей, інваліди.

Вимоги до документів попередні: заява, копія паспорта та ідентифікаційного коду, а також документи, що підтверджують статус пільговика: посвідчення, довідка з управління праці та соцзахисту про отримання допомоги, якщо мова йде про малозабезпечену сім'ю або самотньої матері (батька). Документ, що підтверджує поділ особових рахунків (для тих заявників, в домоволодіннях яких особові рахунки розділені). Бюджетникам необхідно буде взяти довідку з місця роботи.

Дислокація пунктів прийому заяв на отримання компенсації вартості послуг тепло- водопостачання та водовідведення у 2018 році


 

02 лютого 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради