Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Завдяки програмі мера Юрія Вілкула, понад 300 криворіжців у 2017 році отримали безкоштовну допомогу в рамках проекту «Стоп-інфаркт»

Створено: 2018-02-02 15:16:57Оновлено: 2018-02-02 15:18:46

Ініціатива мера Юрія Вілкула щодо співробітництва з Київським інститутом серця дозволила криворізьким медикам впроваджувати нові медичні технології, підвищити рівень допомоги пацієнтам із серцево-судинними захворюваннями і скоротити в 4 рази смертність від гострого інфаркту міокарда серед пацієнтів, які отримали спеціальне лікування.

Головний лікар міськлікарні №9 Олена Климович сказала: «Це серйозне досягнення і сотні врятованих життів. Нам також вдалося на 40% збільшити число пацієнтів, які після операцій змогли повернути працездатність. Інфаркт за останні роки став значно молодшим. Робота цієї програми вже дозволила нам істотно підвищити якість лікування. Адже надати допомогу пацієнту необхідно якомога швидше - в перші 12 годин».

Дев'ята міська лікарня, яка є центром з діагностики та лікування інфаркту міокарда, за цей час за підтримки міської влади значно зміцнила свою базу, як технічну, так і по кадровій підготовці. У спеціалізованому ангіографічному відділенні за минулий рік проведено досліджень коронарних артерій - 195 пацієнтам, 105-ти - виконано стентування коронарних артерій.

За допомогою спеціального апарату є можливість обстежувати і проводити лікування пацієнтів з ішемічною хворобою серця, як в гострому періоді, так і плановому порядку. Апарат багатофункціональний - можна робити до 30 видів різних судинних операцій.

Також, для повного забезпечення палати інтенсивної терапії кардіологічного відділення 9 міської лікарні, в 2017 році з міського бюджету були виділені кошти для закупівлі спеціального обладнання для моніторингу та спостереження за «важкими» хворими, апаратури для штучної вентиляції легенів, лабораторні аналізатори та інше медобладнання, які відповідають сучасним стандартам.

«Завдяки сучасному обладнанню, медики тепер лікують не наслідок, а причину хвороби. У рамках реалізації соціальної програми «Стоп-інфаркт» витрати на невідкладні операції, що вимагають термінового медичного втручання при гострому інфаркті міокарда, бере на себе місто. Для такого найбільшого промислового центру, як Кривий Ріг, ця програма вкрай необхідна», - зазначив Костянтин Мурашко.

Завдяки підтримці міського голови і депутатського корпусу, в 2018 році заплановано виділити з міського бюджету кошти для реалізації програми надання спеціалізованої комплексної профілактики та лікування серцево-судинних захворювань.


 

02 лютого 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради