Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Пріоритетними напрямками Програми енергоефективності м.Кривого Рогу на 2010-2015 роки є створення умов для зниження енергоємності та підвищення ефективності використання паливно-енергетичний ресурсів

Створено: 2011-02-02 08:56:36Оновлено:

З метою виконання рішення виконкому міськради від 14.10.2009 №300 "Про затвердження Концепції Програми енергоефективності м. Кривого Рогу на 2010-2015 роки" управлінням економіки виконкому міськради була розроблена Програма енергоефективності м. Кривого Рогу на 2010-2015 роки, яка затверджена відповідним рішенням міської ради.

Відповідно до зазначеної Програми виконано заходи:

1. Згідно з розпорядженням міського голови від 16.12.2010 №485-к "Про внесення змін до штатного розпису виконавчого комітету Криворізької міської ради" в структурі управління економіки виконкому міськради створено відділ енергоменеджменту.

Основними завданнями та функціями відділу є реалізація в місті державної політики в галузі енергоефективності, розробка міських програм, цільових проектів з енергозбереження, сприяння розвитку місцевої економіки через підвищення ефективності споживання енергетичних ресурсів та використання відновлювальних джерел енергії, координація впровадження енергозберігаючих заходів у бюджетних закладах (установах) та комунальних підприємствах, проведення моніторингу, аналізу та контролю за дотриманням норм (лімітів) споживання енергоресурсів у бюджетних закладах (установах) та комунальних підприємствах.

2. На теперішній час згідно з дорученням заступника міського голови А.Гальченко від 15.10.2010 проведено енергетичний аудит будівель бюджетних закладів (установ) по галузям освіта, культура і мистецтво, охорона здоров`я, соціальний захист та соціальне забезпечення.

3. Відповідно до розпорядження голови обласної ради від 02.12.2010 №212-р "Про визначення переможців обласного конкурсу проектів і програм розвитку місцевого самоврядування в 2010 році" проект "Установлення вузлів регулювання теплового потоку в системі опалення комунального закладу "Міська клінічна лікарня №2" визначено одним із переможців вищезазначеного конкурсу, який розроблено фахівцями виконкому міської ради.

Проект було розроблено з метою запровадження на базі комунального закладу "Міська клінічна лікарня №2" заходів з енергозбереження, заощадження бюджетних коштів міста, відповідно до розпорядження міського голови від 02.02.2009 №21-р "Про підготовку проектів (програм) до Всеукраїнського та обласного конкурсах проектів та програм розвитку місцевого самоврядування", керуючись Законом України "Про місцеве самоврядування в Україні".

Після впровадження проекту очікувана економія бюджетних коштів орієнтовно складатиме 480,0 тис.грн. на рік. Споживання теплової енергії повинно зменшитися орієнтовно на 15%, тобто на 1007 Гкал. Термін окупності проекту складає орієнтовно 16 місяців.

4. Розпорядженням міського голови створено міську галузеву раду підприємців з енергозбереження. Метою галузевої ради є створення сприятливого середовища для розвитку підприємництва та реалізація державної політики з енергозбереження в місті. Наразі відбулося 7 засідань галузевої ради.

Крім того, на сайті "Криворізький ресурсний центр" створено розділ "Суб`єкти господарювання, які працюють в сфері енергоефективності".

5. Розпорядженням міського голови створено робочу групу з питань запровадження системи контролю за дотриманням установлених лімітів споживання енергоносіїв бюджетними закладами міста. До складу робочої групи входять представники органів місцевого самоврядування за відповідними галузями бюджетної сфери. Наразі складено детальну схему моніторингу споживання енергоносіїв по бюджетних закладах та комунальних підприємствах міста.

6. Фахівцями виконкому міськради було опрацьовано законодавство України щодо стимулювання з економного споживання паливно-енергетичних ресурсів. Виконкомом міськради було затверджено відповідне рішення від 12.01.2011 №23. На теперішній час вносяться зміни до контрактів з керівниками підприємств комунальної власності щодо дотримання лімітів використання природних та паливно-енергетичних ресурсів відповідно до вищезазначеного рішення.

7. З метою вивчення думки мешканців міста щодо теплової санації будинків виконкомом міськради було проведено анкетування. Наразі управлінням містобудування і архітектури виконкому міськради розроблено алгоритм порядку оформлення дозволів на утеплення зовнішніх огороджувальних конструкцій багатоповерхових житлових будинків.

8. Виконкомом Криворізької міськради та Криворізьким технічним університетом було підписано меморандум взаєморозуміння. Відповідно до якого наразі буде здійснено навчання основам енергоменеджменту фахівців бюджетної сфери, відповідальних за дотриманням установлених лімітів споживання енергоносіїв.

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради